ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Érkezzen el a lelkekbe békesség

Városi karácsonyi köszöntőre hívta a szerencsi intézmények, önkormányzati cégek dolgozóit 2013. december 19-én este Koncz Ferenc polgármester.

A Rákóczi-vár zsúfolásig megtelt színháztermében megrendezett ünnepi eseményen a városvezető mellett dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke is köszöntötte a szerencsieket. A karácsonyi gondolatok után dalban és színpadi jelenetekben a Rákóczi Zsigmond Általános Iskola diákjai idézték a közelgő ünnepet.

A színházterem pódiumán a Rákóczi iskola gyermekei készültek arra, hogy karácsonyi dallamokkal tegyék teljessé az estét, ám előtte Koncz Ferenc polgármester üdvözölte a meghívottakat. – Advent negyedik vasárnapja előtt várakozunk valamire, ami minden magyar embernek ott van a szívében. Ez nem más, mint igény a szeretetre, a közös örömre – fogalmazott Szerencs polgármestere, aki szerint mindenki számára elérkezik az idő, amikor ráébred, hogy a megváltó eljövetele valóban segítséget nyújthat, hozzá tehet valamit addigi életéhez. – Minden ember ereje a lelkéből fakad. Nem véletlen tehát, hogy advent idején a gyermekek hangja jelenti számunkra az erőt. Ők adják meg nekünk a jövőbe vetett hitet, ők azok, akik boldoggá tesznek minket. Az sem véletlen, hogy a karácsonyhoz hozzá tartozik az ajándékozás, mert szeretnénk adni valamit a másiknak: utalva a múltra, és a jövőben reménykedve. Azt kívánom mindenkinek, hogy jöjjön el mindannyiunk számára a megváltó, hogy karácsony közeledtével érkezzen meg mindenki családjába az öröm, érkezzen el a lelkekbe a békesség. Így kívánok minden kedves szerencsi számára áldott karácsonyi ünnepeket, az Isten adjon mindenkinek erőt, és egészséget a következő próbatételek elviseléséhez – zárta gondolatait Koncz Ferenc.

Az esemény vendége volt dr. Mengyi Roland, aki beszédében a polgármester gondolatát folytatva a karácsonyt mosolygó, boldog arcokkal, fenyőfa körül álló gyermekekkel, meghitt családi békével írta le. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke Szent Ágoston szavait idézte, aki azt mondta egyszer, hogy a remény az egyik olyan keresztény érték, amelynek két gyermeke van: leánya a düh, mert tudja, hogy mit kellene tenni, a fia pedig a bátorság, mert van ereje hozzá, hogy meg is tegye. “Ezúttal reményteljes a várakozásunk a következő esztendőre, hiszen látjuk, mit kellene tennünk és van elég bátorságunk hozzá közösen, együtt. Áldott, békés karácsonyt kívánok!”

A köszöntők után felcsendült a gyermekek hangja. A Rákóczi iskola énekkara, majd a művészeti iskola drámacsoportjának adventi előadása emelte a városi karácsonyi est hangulatát.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image