ROVATOK

2024. ápr. 26, P
Ervin

Épül a református óvoda

Épül a református óvoda

Nyiri Tibor polgármester közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy az elmúlt hetekben a városban tartózkodó egyik hajléktalan nyugtalanította a Kassa utcában élőket, miután jogtalanul vett birtokba egy üresen álló ingatlant, ahol több alkalommal gyújtogatott, majd a tűzoltók vonultak a helyszínre. Szerencs város jegyzőjének megkeresésére, a rendőrség közreműködésével a mentők a hajléktalant október 31-én kórházba szállították, ahonnan egy nap elteltével önkényesen eltávozott. Közben több, ellene indult szabálysértési eljárást a Szerencsi Járási Bíróság elzárásra átváltoztatott.

A kialakult helyzet megnyugtató rendezése érdekében a polgármester úr találkozót kezdeményezett az ingatlan tulajdonosával, a Tiszáninneni Református Egyházkerület Püspöki Hivatalával. Rácsok András püspöki titkár úr november 4-én többek között arról is tájékoztatta a városvezetőt, hogy a területen lévő épületet rövidesen lebontatják és még az idén hozzá látnak a Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskola szomszédságában az óvoda építéséhez, amihez már megkapták az engedélyeket. A tárgyalást követően közösen tekintették meg a helyszínt, ahol jelen volt a bontási munkát végző vállalkozás képviselője is.

A tervek szerint legkésőbb 2022. december 31-ig megvalósul Szerencsen a református óvoda építése, amivel majd tovább bővül városunkban a hitélet. Az épülettel és rendezett környezetével gazdagodik a településrész, ami az egyik értékes területe városunknak.

 

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image