ROVATOK

2024. május 17, P
Paszkál

Burgonya, hagyma és káposzta a szerencsieknek

Több mint 22 tonna burgonyát, 3700 kg vöröshagymát és 1100 kg káposztát oszt szét rászoruló családok között Szerencs Város Önkormányzata.

A Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. telephelyén 2014. szeptember 18-19-én vették át az élelmiszer-támogatást a rászoruló családok.

Szerencs Város Önkormányzata 2014 tavaszán pályázatot nyújtott be a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Kft. „Élelmiszerlavina" kiírására. A sikeres elbírálás után a település 500 ezer forint értékben kapott vetőmagot azzal a feltétellel, hogy a termést a rászorulók között, ingyenesen kell szétosztani. Szerencs Város Önkormányzata a pályázati támogatás mellett további egymillió forinttal járult hozzá a programhoz, hogy a megtermelt burgonyával és egyéb zöldségekkel a hátrányos helyzetben élő szerencsi családokat tudják segíteni.

A Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. által megtermelt zöldségekből nyár elején zöldborsót kaptak a helyben élő rászoruló családok, az ősz beköszöntével a kiásott burgonyát, vöröshagymát és fejes káposztát osztotta szét a helyhatóság.

A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai javaslatára 740 szerencsi lakos részesült a mostani élelmiszer támogatásból. Harminc kilogramm burgonyát, 5 kg hagymát és 1 fej káposztát kaptak mindazok, akik részt vesznek a közfoglalkoztatásban, vagy szociális támogatásban részesülnek.

Muhi Zoltán

Forrás: Szerencsi Hírek Online 2014. szeptember 19.

 

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image