ROVATOK

2024. jún. 26, Sze
János, Pál

Bontás a medencetérben a tanuszodában

Bontás a medencetérben a tanuszodában

A Városi Tanuszodát balesetveszély miatt bezárták, majd elvégezték a födém javítását, így megszüntették a létesítmény beázását. Ezt követően Szerencs Város Önkormányzata sikeresen pályázott a közcélokat szolgáló sport- és szabadidős létesítmény újranyitásához szükséges korszerűsítésekre. A felújítás május végén megkezdődött az építészeti és szakipari munkákkal, a kis- és nagymedence padló- és oldalfalának teljes felületű újra burkolásával, mivel a medenceterek padló és oldalfali csempék elváltak a felülettől.
A projekt ezen kívül még tartalmazza a légtechnikai rendszer korszerűsítését. A meglévő korszerűtlen és működésre alkalmatlan szellőzési rendszer újra tervezése valósul meg a nagy és kis medence területet ellátó rendszer tekintetében egyaránt. A régi légtechnikai rendszer teljes mértékben bontásra kerül, helyére új légkezelő és légcsatorna hálózat kiépítése tervezett. Az új rendszer a páratartalom szabályozásra is alkalmas. A tervezett légkezelő egy hővisszanyerő egységgel és egy integrált hőszivattyús egységgel rendelkezik. Vegyszer elszívó rendszer korszerűsítése. Öltözők szellőző rendszerének felújítása.
Egyéb gépészeti felújítások: Meglévő szolár rendszer felújítása, új szolár hőcserélő beépítése, rákötése a kismedence vízhálózatára. Szennyvíz átemelő szivattyúk cseréje. A medencék víztisztító és vegyszeradagoló rendszerének korszerűsítése, homokszűrőkben homokcsere. Meglévő fűtésirendszerre hőmennyiség mérők és szakaszoló szerelvények beépítése.
Elektromos munkák: A légtechnikai munkákhoz kapcsolódóan az újonnan beépítendő nagyobb teljesítményű légkezelő berendezések miatt az elektromos teljesítményük növekszik. Mindkét légkezelő részére új kábelezést kell kiépíteni, az elektromos rendszert a nagyobb teljesítmény ellátásához megfelelően kell átalakítani.
A tervek szerint ősszel nyit ki a Városi Tanuszoda és felújított létesítményt birtokba vehetik a sportolni vágyók.

szechenyi terv plusz

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image