ROVATOK

2024. ápr. 27, Szo
Zita, Mariann

Bíróság elé áll a közokirat-hamisító

Egy ismerőse nevére szóló igazolással váltott kedvezményes vonatjeggyel utazó férfivel szemben fejezte be a Szerencsi Rendőrkapitányság a nyomozást.

Közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság  S. Béla 22 éves cigándi lakossal szemben.
A nyomozás adatai szerint 2014. február 14-én 13 óra 15 perckor S. Béla a Sátoraljaújhely és Szerencs között közlekedő vonaton utazott. Utazása során a kalauz ellenőrizte kedvezményes áron vásárolt menetjegyét és a kedvezményre jogosító igazolást is, amelyről megállapította, hogy más nevére szól.
A rendőrök a kalauz értesítésére - időközben  a szerencsi vasútállomásra érkezett – vonathoz mentek, ahonnan S. Bélát a Szerencsi Rendőrkapitányságra előállították, aki gyanúsítotti kihallgatása során elismerte, hogy az igazolást egy ismerősétől kérte kölcsön.
Az ügyben indított nyomozást a Szerencsi Rendőrkapitányság 2014. március 5-én befejezte és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészség részére.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

2014. március 11. 

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image