ROVATOK

2024. ápr. 28, V
Valéria, Nimród

Bekötve túlélhette volna

A helyszíni szemle adatai alapján nem használta járműve biztonsági övét a Szerencsen halálos közúti közlekedési balesetet szenvedő férfi. 2014. március 11-én 21 óra 15 perckor Szerencs, Tatai úton egy 45 éves helyi férfi terepjárójával közlekedve az út menetirány szerinti bal oldalán parkoló személygépkocsinak ütközött, majd felborult.

A baleset következtében a járműben egyedül tartózkodó vezető olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A baleset körülményeit a Szerencsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja. A helyszíni szemle megállapításai szerint a lakott területen belül egyébként megengedett sebességgel közlekedő terepjáró vezetője nem használta biztonsági övét és az ütközés következtében felboruló járműben a vezető ülésből kiesve az autója jobb oldali karosszéria-elemének csapódott.


Egy hónap leforgása alatt ez volt a harmadik olyan személyi sérüléssel járó közlekedési baleset Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, melyben a biztonsági öv használatának elmulasztása halálhoz vezetett.
A hasonló tragédiák megelőzése érdekében a megye közútjain a rendőrök fokozottan ellenőrzik a biztonsági öv és más passzív biztonsági eszközök használatának betartását!

Ne feledjük: Mindenkit haza várnak!

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság
2014. március 12.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image