ROVATOK

2024. ápr. 24, Sze
György, Debóra

Az orvosi ügyelet telefonszáma: 1830

Az orvosi ügyelet telefonszáma: 1830

Az idén január 1-től folyamatosan átalakul az orvosi ügyelet hazánkban. A tesztidőszakot követően eddig Hajdú-Bihar-, Győr-Moson-Sopron- és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben tértek át az új rendszerre. Április 1-től Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye következik a sorban és az év végéig Budapest kivételével az ország egész területén bevezetik.
Szerencsen sürgős esetekben a jövőben is rendelkezésre áll a felnőtteknek és gyerekeknek az orvosi ügyeletet.
Megyénkben tizenöt településen megszűnik- (Abaújszántó, Borsodnádasd, Csokvaomány, Emőd, Felsőzsolca, Gesztely, Múcsony, Nyékládháza, Pálháza, Rudabánya, Sajószentpéter, Szirmabesenyő, Szendrő, Tiszalúc, Tokaj) és tizenegy településen (Miskolc, Ózd, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Tiszaújváros, Encs, Szerencs, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Sárospatak, Edelény) továbbra is marad hétköznap 16-22 óra között, hétvégén 8-22 óra a háziorvosi ügyelet. Este tíz óra után a sárospataki szakrendelő és az edelényi kórház kivételével nyolc ügyeleti pont (közöttük a szerencsi) éjszaka is felkereshető lesz.
Ügyeleti időben a 1830-as szám hívható, ahol a mentőszolgálat diszpécsere ad tanácsot vagy szükség esetén ügyeleti autót, súlyosabb esetben azonnal mentőt is küldhet a telefonálónak.
A jogszabály értelmében az önkormányzatnak április 1-től megszűnik ez a feladatellátási kötelezettsége, a továbbiakban az Országos Mentőszolgálat hatáskörébe kerül az orvosi ügyelethez kapcsolódó szakmai irányítás és a működtetéséhez kapcsolódó jog- és hatáskör.
Szerencsen az eddig megszokott helyen ( Rákóczi út 51 szám) keresheti fel a lakosság indokolt esetben, ügyeleti időben a rendelőt.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image