ROVATOK

2024. május 8, Sze
Mihály

Az egészségügyi dolgozók napjaink hősei

Az egészségügyi dolgozók napjaink hősei

Magyarországon minden év július 1-je a magyar egészségügy napja. Ebből az alkalomból köszöntöttem június 30-án a Rákóczi-vár színháztermében az Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet által szervezett ünnepségen azokat a dolgozóinkat, akik egyre nehezebb körülmények között naponta értünk végzik a munkájukat.
Semmelweis Ignácról, magyar orvosról, az „anyák megmentőjéről” nevezték el ezt az ünnepet, aki 1818-ban ezen a napon született Budán és kiemelkedő szerepe volt a gyermekágyi láz leküzdésében, a betegség okának a felfedezésében. Ő az, aki rámutatott a higiénia fontosságára, és akinek köszönhetően ma már számtalan élet kerül megmentésre.
Talán nem túlzok, amikor azt állítom, hogy az egészségügyi dolgozók napjaink igazi hősei. Hozzáértéssel, elkötelezettséggel, erejüket nem kímélve veszik fel a küzdelmet a világjárvánnyal, a betegségekkel. A legnehezebb pillanatokban gondoskodnak a bajbajutottakról, a szenvedőkről, a gyengékről, ott vannak mellettük, fájdalmat enyhítenek, gyógyítanak, a kilátástalanságban a reményt adják.
Semmelweis Nap alkalmából Szerencs Város Önkormányzata, településünk lakóinak nevében ezúton is kifejezem a tiszteletünket és hálánkat az egészségügyi dolgozónak, akik hivatásuknak az élet szolgálatát választották.
Külön gratulálok azoknak, akik kitüntetésben, elismerésben részesültek a jeles nap alkalmából: Várhegyi Zsolt szemész főorvosnak, aki Semmelweis Ignácot ábrázoló szobrot vett át, Keresztesi Erzsébet kardiológus szakorvosnak, a főorvosi címet adományozó oklevélhez, Oroszné Czifra Erika, Sipos Attiláné szakasszisztensnek és Kissné Gőz Krisztina HR ügyintézőnek, akik Emléklapot kaptak kiváló munkájuk elismeréseként. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara díjával Szabó Gáborné szakasszisztenst jutalmazták. Korábbi időpontban, a Miskolcon megtartott ünnepségen a Magyar Orvosi Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Területi Elnöksége Életmű díjjal jutalmazta Bazsa Geyza ortopéd főorvosnak, a szerencsi rendelőintézet szakorvosának több évtizedes, a gyógyítás érdekében kifejtett magas színvonalú tevékenységét.
Egészségben eltöltött boldog nyugdíjas éveket kívánok Vajdáné Gyurkovics Katalin szakasszisztensnek, akitől a szerencsi ünnepség keretében köszöntek el a kollégái.

Nyiri Tibor
Szerencs polgármestere

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image