ROVATOK

2024. május 2, Cs
Zsigmond, Zoé

A város tovább működteti a rendelőintézetet

Szerencs Város Önkormányzatának képviselő-testülete 2013. január 24-én tartotta legutóbbi ülését, ahol többek között döntés született arról is, hogy a Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet működtetése városi kézben marad.

Az első napirend a polgármesteri hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása volt. Mint elhangzott, a változtatás magába foglalja a hivatal új szervezeti struktúráját, mely alapján a törvényi előírásnak megfelelően megszűnnek a csoportok, mint szervezeti egységek és feladataikat az osztályok fogják ellátni osztályvezetővel az élükön. A járási hivatal létesítése óta mintegy negyven fős apparátussal működő Szerencsi Polgármesteri Hivatal az új SZMSZ szerint az alábbi hat szervezeti egységre tagolódik: igazgatási és jogi; adóügyi; városfejlesztési; pénzügyi; humánpolitikai, valamint informatikai és kommunikációs osztály.
Az önkormányzat – mint a Szerencsi Járási Hivatalnak helyet adó Rákóczi út 89. szám alatti ingatlan tulajdonosa – hozzájárulását adta ahhoz, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal benyújthassa akadálymentesítést szolgáló pályázatát. A város egyúttal a fejlesztendő épületrészt a pályázó rendelkezésére bocsátja legalább a projekt keretében az ingatlanon végzett építési munkálatok megkezdésétől számított 15 évig.
A grémium hosszas vita után a következő ülésre halasztotta egy közel kétezer négyzetméter nagyságú, a Keleti Ipartelepen lévő ingatlan földterület eladásáról szól döntést. A képviselők egyetértettek abban, hogy az ingatlaneladás több szempontból is hasznos lehet a városnak, azonban az értékesítési ár kérdésében nem sikerült megegyezésre jutni.
Miután Korondi Klára képviselői megbízatása miatt nem láthatja el e feladatot, új tagot kellett választani a Szerencsi Városüzemeltető Nonprofit Kft. felügyelő bizottságába. Koncz Ferenc polgármester javaslatára egyhangúlag Alföldi Zsolt személye mellett döntöttek a képviselők.
A városatyák módosították a Szerencsi Városüzemeltető Nonprofit Kft., a Szerencsi Általános Művelődési Központ, valamint a Zempléni Múzeum alapító okiratát.
Egyhangú döntés született arról, hogy a Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet működtetése ne kerüljön közvetlen állami irányítás alá május 1-jétől, utána is az önkormányzat lássa el a járóbeteg-szakellátó intézmény működtetését. Bobkó Géza igazgató főorvos prezentációban mutatta be az 1990 óta fennálló, mintegy 55 ezer főt ellátó rendelőintézet országos szinten is kiemelkedő minőségű tevékenységét.
Határozat született az önkormányzati tulajdonú lakások és bérlemények elidegenítéséről szóló rendelet módosításáról, majd a különfélék között szó volt a 37-es számú főút melletti szerviz utak állapotáról, a tankerületi iroda kialakításának költségviseléséről, valamint arról, hogy tárgyalások folynak a Rákóczi iskola református egyházi kézbe adásáról.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image