ROVATOK

2024. május 3, P
Tímea, Irma

A térségfejlesztés érdekében megjelent a Tokaji Dukát

Az ÉMOP-2.1.1/F-14-2014-0001 „Kiemelt turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése” c. projekt keretében kibocsátott Tokaj-Hegyalja helyi pénzének a Tokaji Dukátnak folyó hó, március 3-án Mádon a Percze Élményközpontban volt a sajtóbemutatója.

Miként a Szerencsi Hírekben tavaly megjelent helyszíni beszámolóból kitűnt, Hajdúnánás városa a harmadik volt Magyarországon, aki Bocskai Korona néven helyi pénzt, hivatalos nevén forgatmányt bocsátott ki annak érdekében, hogy a helyi kereskedők és a szolgáltatók legyenek elsősorban azok, akik a helyi igényeket kielégíthetik, s azáltal a vásárlóerő jelentős része helyben marad. Ennek érdekében persze a szolgáltató szektor minden résztvevője – beleértve az önkormányzatot is – kisebb-nagyobb kedvezményt ad a vásárlóknak. Ennek a módszernek az átvételére kerülne sor, majd a kibocsátást szervező Hajdúnánási Holding Zrt. szakemberei megkeresik a helyi szolgáltatókat a programban való részvétel érdekében.

 

További információkat az azonos nevű honlapon, illetve a www.nanasholding.hu weblapon lehet elérni.

Reméljük ezen eszköz is segít abban, hogy Zemplén, illetve Tokaj-Hegyalja települései közötti gazdasági összefogás erősödjön, s ennek a kis- és középvállalkozások is hasznát lássák.

Szerencs, 2016. március 7.

Egeli Zsolt, alpolgármester

 

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image