ROVATOK

2024. ápr. 25, Cs
Márk, Márkó, Márkus

A szociális munka napja

A szociális munka napja

KÖSZÖNTÖM A SZOCIÁLIS MUNKÁSOKAT!

Az elmúlt másfél esztendőben világnapok, jeles napok, évfordulók, köszöntők, megemlékezések, rendezvényeink formái átalakultak, hiszen a koronavírus alapvetően formálta át mindennapi életünket, ünnepeinket. November elején a járvány immár negyedik hulláma ért el bennünket - bár a védőoltásoknak köszönhetően enyhébb a pusztító hatása -, de napról-napra emelkedik az országban, városunkban az új fertőzöttek aránya, a kórházi ápolására szorulóknak a száma.
Fontos, hogy tartsuk be a javasolt óvintézkedéseket, figyeljünk egymásra, zárt közösségi térben hordjunk a szájat és orrot eltakaró maszkot. Ebben az időszakban Szerencs Város Önkormányzata az egészséget szem előtt tartva kerüli a nagyobb létszámú rendezvényeknek, összejöveteleknek a megtartását.
Ezért ebben a formában köszöntöm a szociális munka napja alkalmából azokat a dolgozókat, akik ember feletti teljesítményt nyújtva végzik a hivatásukat, éjt-nappallá téve gondoskodnak a szociálisan rászorulókról – gyermekekről, felnőttekről, időskorúakról, fogyatékosokról, szenvedélybetegekről egyaránt - otthonunkban ápolják a mozgásukban korlátozottakat, bevásárolnak nekik az üzletekben, kiváltják a gyógyszereiket a patikákban, a nap 24 órájában gombnyomásra a segítséget kérőkhöz igyekeznek.
Ezúton fejezem ki megbecsülésemet és tiszteletemet a szociális munkásoknak, akik magas szintű szakmai felkészültséggel, hittel és meggyőződéssel, az emberi méltóságot tiszteletben tartva végzik nélkülözhetetlen tevékenyégüket. Tudom, hogy a dolgozók anyagi elismerése a társadalomban betöltött helyét, szerepét és hasznosságát is figyelembe véve elmaradásban van, de a felzárkózást jelentheti a jövő esztendő januárjától a szociális ágazat munkavállalóinak a 20 százalékos béremelése.
A jeles nap alkalmából – a hagyományoknak megfelelően - Szerencs Város Önkormányzata a Fürdő és Wellnesházba személyenként kettő darab belépőt már korábban eljuttatott a dolgozóihoz, amit használjanak fel pihenésre, rekreációra, egészségük megóvására.
A szociális munka napja alkalmából kívánok Önöknek töretlen hitet, kitartást, magánéletükben boldogságot!

Szerencs, 2021. november 12-én

Nyiri Tibor
Szerencs polgármestere

 

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image