ROVATOK

2024. ápr. 24, Sze
György, Debóra

A parkolás rendje a Jókai utcában

A parkolás rendje a Jókai utcában

Az idei szerencsi közmeghallgatáson a lakossági felvetések között szerepelt, hogy Szerencsen a Rákóczi út a harminchetes főút körforgalmi csomópont előtti szakaszán kevés a parkolóhelyeknek a száma, miután a Jókai utca felől, az egykori rendőrségnek az udvarát az ingatlan tulajdonosa lezárta a forgalom elől.
Az októberi fórumon is elmondtam, hogy az elmúlt években a város különböző részein több mint kettőszáz új parkolóhelyet alakítottunk ki, amelyek közül a Községi Fürdő mellett, a polgármesteri hivatal közelében, valamint a tanuszodával szemben lévő területek a belvárosban találhatók.
Tisztában vagyok vele, hogy a gépjárművek folyamatosan növekvő számával nem tudunk lépést tartani, azonban szándékaink szerint a továbbiakban is figyelemmel kísérjük a bővítés lehetőségeit.
Ugyanakkor vannak olyan megoldások, amelyek enyhíthetnek a nehézségeken. Ezek közé tartozik, hogy a közelmúltban a Jókai utcában a Szerencsi Városgazda Non-profit Kft. dolgozói felfestették a parkolás rendjét szabályozó útburkolati jeleket az egyirányú utca bal oldalán, míg a jobb oldalon az úttest melletti területet martaszfalttal terítették és hengerelték, ahol a szegélyen szintén jelölték az autók helyét. Így ebben a Rákóczi úttal párhuzamos utcában közel ötven autónak biztosított a várakozása, ha a sofőrök betartják a szabályokat. Javaslom, hogy a Rákóczi úton lévő üzletek tulajdonosai is itt helyezzék el a járműveiket, hiszen két-három perces gyaloglással a boltjaik előtt a vevőknek biztosítanak megállási lehetőséget.
Ezúton is köszönöm, a lakossági fórumon a felvetéseket és az elhangzott javaslatokat!

Nyiri Tibor
polgármester

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image