ROVATOK

2024. ápr. 18, Cs
Andrea, Ilma

A napos megoldásról Szerencsen

A napos megoldásról Szerencsen

Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve keretében korábban megjelent „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című pályázat, azaz villanyszámla lenullázása vagy csökkentése, illetve a fűtési rendszer korszerűsítése. A Napos Megoldás márkanév alatti vállalkozás tevékenységei között a pályázat teljeskörű menedzsmentje is elérhető. A pályázat keretében vissza nem térítendő támogatás igényelhető, akár bruttó 2.900.000, - forint értékben tetőszerkezetre helyezhető, saját fogyasztást fedező napelemes rendszerek létesítésére. A támogatás vissza nem térítendő, 100 százalékos intenzitású, amelyhez kapcsolódó költségeket nem szükséges megelőlegezni a benyújtó számára. A pályázat 201 milliárd forint keretösszegben biztosít forrást négy ütemben az országos átlagot el nem érő jövedelmű, saját tulajdonú ingatlannal rendelkező magánszemélyek számára, hogy vissza nem térítendő támogatással lakó épületeiket megújuló energiaforrással lássák el, illetve energiahatékonysági korszerűsítést hajtsanak végre.

A megújuló energiaforrások jelentősége növekvő, azonban egy napelemes rendszerhez köthető befektetendő összeg számos családnak nem áll rendelkezésére. A beruházással csökkenthető az épület energiaigénye, amivel energiát lehet megtakarítani. Ezáltal a támogatás a rezsicsökkentés újabb eleme és az üvegházhatású gázok kibocsátásának visszafogásával a környezeti örökségünk megóvásához is hozzájárul. Eredményeként korszerűbb és kényelmesebb otthonokban lakhatnak a magyar emberek. A támogatás során előnyben részesítik a fejlesztendő településeket, és a 2-3 vagy több gyermeket nevelő családokat. Számukra a pályázattal elérhetővé válhat egy korszerű megújuló technológia, amely akár 25-30 évig kiválthatja a család villamosenergia költségeit. Pályázat beadására korlátozott időablakban lesz lehetőség, amelyre már 2021-ben is lehetőség nyílik.

A pályázathoz kapcsolódó bemutatót a cég november 30-án 17 órakor a szerencsi Rákóczi-vár lovagtermében tartja, ahol akár a személyes és egyéb kérdésekre is válaszolnak. Bővebb információ elérhető a naposmegoldas.hu oldalon, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen és a (+3630)942 5151-es telefonszámon.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image