ROVATOK

2024. ápr. 19, P
Emma

A gyújtogató hajléktalanról

A gyújtogató hajléktalanról

Nyiri Tibor Szerencs polgármestere közösségi oldalán október 31-én tájékoztatta a lakosságot a településen, egy hajléktalan által okozott gyújtogatásról: „Az elmúlt napok eseményeit figyelemmel kísértük a Kassa utcában, és higgyék el nekem, hogy nem ölbe tett kézzel vártuk, a következő tűzesetet. Megértem a környéken élők felháborodást és azt is, hogy már elfogyott a türelmük. Kérem hogy e mellett fogadják el azt is, hogy a konkrét ügyben az önkormányzat cselekvési lehetőségei korlátozottak és csak a jogszabályok szigorú betartásával foganatosíthatunk eljárásokat.

Lényeges, hogy a városunkban kóborló hajléktalanok közül egyik sem rendelkezik szerencsi állandó lakcímmel. Ettől függetlenül a helyi szociális ellátásban dolgozók a konkrét személynek is próbáltak segítséget nyújtani, hatáskörükben intézkedéseket foganatosítani. Sajnos sikertelenül, mert agresszív és semmilyen együttműködésre nem hajlandó.

Legutóbb augusztus 11-én a rendőrség hajléktalan szállóra szállította őt, de rövid idő múlva ismét Szerencsen volt.

Az októberi első tűzesetet követően a város jegyzője tájékoztatta a Szerencsi Rendőrkapitányság vezetőjét, kérve a hatóság közreműködését, hiszen a hajléktalan magatartásával veszélyezteti saját és a szomszédos ingatlanban lakók életét, testi épségét.

Az elmúlt időszakban többször jeleztük az ingatlan tulajdonosának, a Tiszáninneni Református Egyházkerületnek a tarthatatlan állapotot, de a jövő hétre találkozót kértem az ügyben.
A város jegyzője az érintett szervezetek, hatóságok bevonásával kedden délelőttre helyszíni szemlét kezdeményezett, amely után további jogi lépések várhatók.

Vasárnap kora délután arról kaptam tájékoztatást, hogy a jegyző megkeresésére, a rendőrség közreműködésével a mentők egészségügyi intézetbe szállították a hajléktalant.

Tehát nem fedi a valóságot a vélekedés: „a város nem tesz semmit”, mert csak a jogszabályi keretek között cselekedhet. Az pedig tovább nehezíti az ügy megoldását, hogy sajnos egy kilátástalannak tűnő emberi sorsról szól a szomorú történet.”

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image