ROVATOK

2024. ápr. 25, Cs
Márk, Márkó, Márkus

Tájékoztatás gazdálkodó szervezetek részére

Ezúton tájékoztatom, hogy a Szerencs Város Önkormányzata Képviselő-testületének a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 17/2017. (XII.22.) Öt. rendelete értelmében 2019. december 2. napjától igényelhető a vállalkozások hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj alóli mentesítése.

Szerencs Város Önkormányzatának Jegyzője kérelemre mentesíti a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjfizetés alól azon gazdálkodó szervezetet:
- amelynek székhelye, telephelye, fióktelepe azon lakóingatlanba került bejegyzésre, ahol tulajdonosa, ügyvezetője, illetve annak közeli hozzátartozója természetes személyként a közszolgáltatást legalább 120 l űrmértékű hulladékgyűjtő edény közszolgáltatási díjának megfizetésével igénybe veszi (max. 3 gazdálkodó szervezet);
- valamint azon természetes személy ingatlanhasználót, aki 60 l űrmértékű gyűjtőedény után fizeti a közszolgáltatási díjat és a természetes személy ingatlanhasználó egyben az általa használt ingatlanban székhellyel, telephellyel, fiókteleppel rendelkező olyan gazdálkodó szervezet tulajdonosa, ügyvezetője, amely gazdálkodó szervezet alkalmazottal nem rendelkezik és az ingatlanon más gazdálkodó szervezet székhelye, telephelye, fióktelepe nem került bejegyzése;
- a gazdálkodó szervezet székhelye, vagy telephelye más gazdálkodó szervezet ingatlanhasználó tulajdonában, használatában álló ingatlanban van és az ingatlanhasználó az ingatlanon keletkező összes hulladék mennyiségnek megfelelő mennyiségre kötött közszolgáltatási szerződéssel már rendelkezik, mely után közszolgáltatási díjat meg is fizeti.

Az igazolás kiállításához szükséges kérelem formanyomtatvány letölthető Szerencs város honlapjáról (www.szerencs.hu), illetve személyesen is igényelhető a Szerencsi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán.
Tájékoztatom továbbá, hogy a kiállított jegyzői igazolást 2019. december 31. napjáig szükséges a BMH Non-profit Kft-hez benyújtani.
Szerencs, 2019. november 25.

Dr. Barva Attila
jegyző


A kérelem-formanyomtatvány letöltéséhez kattintson ide.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image