ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Komposztáló láda igényelhető

Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a szelektív hulladékgyűjtés, valamint a környezettudatos magatartás támogatása érdekében, a Föld napja alkalmából bruttó 1000,- Ft/db áron, 80 darab 0,4 m3 nagyságú speciális komposztáló láda igénylését teszi lehetővé szerencsi és ondi lakosok részére.

Aki igénybe kívánja venni ezt a lehetőséget, annak ügyfélfogadási időben 1 példány kérelmet kell személyesen kitöltenie, és benyújtania a Szerencsi Polgármesteri Hivatal portáján. A komposztáló ládák lakosság körében történő kiosztása – a rendelkezésre álló készlet erejéig – az igénylések beérkezési sorrendjében történik.

Az eszköz átvehető munkanapokon 8.00 és 14.30 óra között, a Szerencsi Városgazda Non-profit Kft. Eperjes út 9. szám alatti székhelyén, a befizetett készpénz-átutalási megbízás feladóvényének bemutatásával.
A speciális komposztáló láda elszállításáról a Kérelmezőnek kell gondoskodnia, és az azzal járó költségek a Kérelmezőt terhelik.

A speciális komposztáló ládák segítségével jelentősen csökkenthető a rendszeresített hulladékgyűjtő edényzetbe kerülő zöldhulladék mennyisége. A háztartásokban keletkező hulladékok jelentő része szerves anyag, a konyhában keletkező nyers zöldség és gyümölcs maradékok, valamint a kertben képződő zöldhulladékok. A komposztálás során tápanyagokban gazdag humuszt nyerünk, mely lazává teszi a földet, javítja a talaj vízháztartását, fokozza a növényzet ellenálló képességét a kórokozókkal, kártevőkkel szemben.


Üdvözlettel:
Nyiri Tibor
polgármester

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image