ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Tájékoztatás téli rezsicsökkentésről

A Kormány 1364/2018. (VII.27.) Korm. határozatában a téli rezsicsökkentésben nem részesült vezetékes gáz-vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot használó háztartások egyszeri természetbeni támogatásáról rendelkezett.

A kormányhatározat alapján, háztartásonként egy darab igénybejelentés nyújtható be a helyi önkormányzatnál, legkésőbb 2018. október 15. napjáig, amely határidő elmulasztása jogvesztő.
Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni szükséges az igényelt fűtőanyag fajtáját, amely később nem módosítható. Az igénylő személynek az adott háztartás a bejelentett lakóhelyének, vagy bejelentett tartózkodási helyének kell lennie.

Nem felel meg a feltételeknek az a háztartás, amely a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben már részesült (gázszámlából az összeg már jóváírásra került).
Kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.

Az igénybejelentés feltétele annak tudomásul vétele a bejelentő részéről, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrzi, hogy a bejelentő háztartása korábban téli rezsicsökkentésben nem részesült. A katasztrófavédelmi szerv további adatgyűjtést, valamint szúrópróbaszerű, helyszíni vizsgálatot is végezhet. Ha a vizsgálat eredményeként valószínűsíthető, hogy az igénybejelentő rosszhiszeműen járt el, az önkormányzat büntetőeljárást kezdeményez.

Részletes tájékoztatás és igénybejelentő nyilatkozat Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Hatósági Osztályán (tel: 06 47 565-285) igényelhető hivatali félfogadási időben, illetve postai úton. Az igénybejelentő nyilatkozat az alábbi linkre kattintva is letölthető.

Kérdés esetén dr. Sável Kata aljegyző készséggel áll rendelkezésre az 47 565 – 206 telefonszámon, vagy ügyfélfogadási időben személyesen.

Szerencs, 2018. augusztus 27.


Nyiri Tibor
polgármester

Az igénybejelentő nyilatkozat ide kattintva letölthető:Letöltés

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image