ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Foglalkoztatási együttműködési megállapodás született Onga és térsége munkanélküliségének csökkentésére

Miközben a munkanélküliség országos rátája 4,4 %, B.A.Z. megyében 6,4 % ugyanez az arány.

Az Európai unió által finanszírozott TOP-5.1.2-15-BO1-2016-00006 Onga és térsége helyi foglalkoztatási paktum együttműködési megállapodás aláírási rendezvényét tartották folyó hó, 2. napján Ongán, a Csokonai Vitéz Mihály Művelődési házban. Tokaj, Szerencs, Onga város és kistérségei, Miskolc és Szikszó környéke részlegesen, mindösszesen 21 önkormányzat, továbbá 22 civil szervezet, illetve közigazgatási egység alapította meg azt a foglalkoztatási paktumot, amelynek célja, hogy további tíz ilyen helyi együttműködéssel mintegy 3500 fő számára biztosítsák a továbbképzés, szakképzés lehetőségét, elsősorban a helyi munkaadók igényeinek megfelelően. A 3 éves program során a 11 paktum 5,4 MrdFt-ot használhat fel erre a célra. Szerencset az a megtiszteltetés érte, hogy az Onga és térsége helyi foglalkoztatási paktum irányító csoportjának vezetésére Koncz Ferenc polgármester urat választották meg.

A szakmai tájékoztatót Horváth Anikó projektmenedzser Taktaköz-Hernádvölgy Fejlesztéséért Nonprofit Kft. ügyvezetője tartotta, majd a megjelent önkormányzatok és partnerek képviselői ünnepélyes keretek között aláírták az együttműködési megállapodást.

A humántőke fejlesztését mi sem indokolja jobban, hogy a térségünkben regisztrált munkanélküliek közel fele semmilyen szakképzettséggel nem rendelkezik, így a piaci alapú foglalkoztatásuk szinte lehetetlen. A szakmunkás hiány pedig már komoly gátja a térség fejlődésének is.

Szerencs, 2017. június 6.

Egeli Zsolt, alpolgármester

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image