ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Taggyűlést tartott a Szerencsi Ipari Park Kft.

2017. május 18-án, csütörtökön 17.00-kor az önkormányzat épületében tartott rendes taggyűlésen négy napirendi pontot tárgyalt a társaság. A legfontosabb a 2016. évi beszámoló, illetve mérleg elfogadása, valamint aktuális feladatok megtárgyalása volt.

A névvel ellentétben az ipari park területén a cégeknek, vállalkozóknak, illetve önkormányzatnak van területe, magának a társaságnak nincs. Ráadásul csak a vállalkozások egyik tagja a SZIP Kft., így rendkívül nehéz a közös érdeknek számító őrzés-védelem teljes körű kiépítése. A társaság szerény nyereséggel zárta a 2016-os esztendőt, fő bevételi forrása az őrzés-védelemért fizetett szolgáltatás díja volt.

Dorgai László, ügyvezető javaslatot tett a vagyonbiztonság fokozására, kerítés és kamerarendszer kiépítésére, amit a megjelent tagok támogattak, de elsősorban a saját bevételek terhére, a hitel lehetősége csak végső esetre merült fel. A tagok az útburkolatok minőségi megújítását, illetve az ehhez szükséges teherviselés igazságosabbá tételét szorgalmazták.

A társaságnak továbbra is az egykori biomassza erőmű tulajdonosi köre a meghatározó, a helyi vállalkozók, beleértve az önkormányzatot is, csak kisebbségi, jelképes üzletrésszel rendelkeznek. A továbblépéshez szükséges lenne az önkormányzati tulajdonú út kezelői jogának megszerzése, melyre a kérelmet már benyújtották, s arról a képviselő testület rövidesen dönt.

Szerencs, 2017. május 23.

Egeli Zsolt, alpolgármester

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image