ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Indul a zöldhulladék gyűjtése

A Zempléni Z.H.K. Hulladékkezelési Közszolgáltató Nonprofit Kft.tájékoztatja a lakosságot, hogy 2017. májusától újraindul a zöldhulladék gyűjtése.

A házhoz menő zöldhulladék begyűjtési folyamat a vonatkozó járatútvonal szerint havi egy alkalommal valósul meg. Szerencsen és Ondon minden hónap 3. hetében hétfőn és kedden gyűjtik be a zöldhulladékot (azon a napon, amelyiken a kommunális hulladékot is szállítják).

A cég munkatársai kizárólag a ZÖLDHULLADÉK GYŰJTŐZSÁK feliratú, biológiailag lebomló, a közszolgáltató által biztosított zsákokban gyűjtött zöldhulladékot szállítják el. A zsákokba helyezhető falevél, ágnyesedék, vágott fű, gyom, stb. A közterületet nem szennyező módon a nagyobb méretű faágak legfeljebb 2 cm átmérőig és 1 méter hosszúságúra darabolva, kötegelve helyezhetők el a zsákok mellett.

A nem kötegelt ágakat nem szállítják el!

A zsákba kizárólag a felsorolt hulladék kerülhet! Amennyiben a cég munkatársai a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot vagy egyéb oda nem való anyagot találnak, a zsákokat nem szállítják el. A megtelt zsákokat a lakosság a gyűjtési időpontoknak megfelelően kell, hogy kihelyezze az ingatlana elé.

A gyűjtőjáraton dolgozók a teli zsák gyűjtésével egyidejűleg cserezsákot helyeznek el a lakos postaládájában.

A zöldhulladék elszállítása ingyenes, a gyűjtéshez a zsákot a közszolgáltató díjmentesen biztosítja.

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image