ROVATOK

2024. júl. 1, H
Tihamér, Annamária

Önfelszámolásról döntött a Körömi Sütő Kft.

Folyó év, március 21-én évzáró taggyűlést tartott Sátoraljaújhelyben a társaság, ahol a 2016. évi gazdálkodás értékelését, a 2016-os mérleg elfogadását követően a jogutód nélküli megszüntetés módozatáról kellett dönteni.

A társaság már hosszabb ideje nem folytatott gazdálkodást, vagyontárgyainak eladása jelentett bevételt, fedezetet a költségeire. A többségi tulajdonos PANNORD Kft. jelzáloggal biztosította követeléseit, így az ingatlanok értékesítéséből befolyt vételár a költségek fedezése mellett teljes körű kielégítést biztosított követeléseire.

A megmaradt pénz önkormányzatunk adóköveteléseit részlegesen fedezte, de ezzel együtt is egy vitathatónak mondott köztartozásra tekintettel 10.000.000,- Ft-os nagyságrendű kötelezettsége keletkezett a társaságnak, amelynek rendezésére nincs lehetősége. Ezért döntött úgy a taggyűlés, hogy bár a cég a 2016-os évet 21.540 eFt adózás előtti eredménnyel zárta, de mindennek a forrása az ingatlanértékesítésből befolyt közel 50,0 mFt egyszeri bevétel jelentette.

A működést azt követően fejezte be a Kft., hogy egy Aszódról Szerencsre telepedett cég alacsonyabb árajánlattal kiszorította egy élelmiszer multi polcairól. Ezen cég azóta ugyancsak felszámolás alatt áll, s mint kiderült dolgozóinak ’elfelejtett’ bért fizetni.

A döntés értelmében még ebben a hónapban be kell nyújtani a kérelmet a Miskolci Törvényszékhez.


Szerencs, 2017. március 21.

Egeli Zsolt, alpolgármester


Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image