ROVATOK

2024. jún. 21, P
Alajos, Leila, Alojzia

Munipolis hírek

 1. 2024. június 20. Csütörtök, 10:44

  Az önkormányzati tanácsteremben vehették át megbízólevelüket a június 9-én megtartott választáson mandátumot szerzett szerencsi képviselők és a polgármester.

  A megjelenteket Oleárné dr. Kádas Marianna jegyző köszöntötte, majd gratulált a megbízólevelüket átvevőknek és jó munkát kívánt nekik az elkövetkező választási ciklusban. Ezt követően Bodnár Jánosné, a Helyi Választási Bizottság alelnöke ismertette a voksolás eredményét, majd egyesével átadta a megbízóleveleket.

  Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testületében a Fidesz-KDNP 6, míg a Szeretlek Szerencs Egyesület 3 mandátumot szerzett. A városvezetés 9 tagból álló testületként kezdheti meg munkáját az októberben alakuló ülést követően.

  A Cigány Közösségek Szövetsége 4, míg az Országos Roma Civil Tanács 1 mandátumot szerzett, így Szerencs Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 5 taggal kezdheti meg működését.

  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Német Önkormányzatok Szövetségének Egyesülete a megszerzett mandátumok alapján 3 tagból álló testületként dolgozhat.

  Varkoly Ádám és dr. Brugoviczki Zsolt egy másik időpontban vették át a megbízólevelet.

 2. 2024. június 05. Szerda, 20:35

  Esküt tettek a június 9-ei európai parlamenti képviselő- és önkormányzati választás szerencsi és ondi szavazatszámláló bizottságainak tagjai. A Rákóczi-vár, Színháztermében három nappal a választások előtt 79-en tettek ünnepélyes fogadalmat, az eskü szövegét Nyiri Tibor polgármester mondta. Ezt követően Oleárné dr. Kádas Marianna jegyző ismertette a választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Szerencsen 7 szavazókörben lehet majd leadni a voksokat június 9-én reggel 6 és este 19 óra között.

 3. 2024. június 04. Kedd, 15:45

  Ünnepélyes keretek között köszöntötték június 3-án pedagógusokat Szerencsen.

  Nyiri Tibor polgármester az önkormányzat nevében fejezte ki háláját és megbecsülését a település minden pedagógusának és segítő kollégáinak. A rendezvényre a város hagyományaihoz híven a nyugdíjas pedagógusokat is meghívták.

  A Rákóczi-vár, Színháztermében különleges elismerések átadására is sor került. Idén gyémántdiplomát vehetett át Magyar Jánosné, aki 1964-ben végzett a Sárospataki Felsőfokú Tanítóképző Intézetben, és 1995-ig a Hunyadi János Általános Iskolában tanított. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter elismerésben részesítette Fenyvesi Pétert, a helyi zeneiskola művésztanárát, több évtizedes kiemelkedő tevékenységéért, nyugállományba vonulása alkalmából.

  Az ünnepség végén a Tokaji Mozaik Kórus adott műsort, és minden jelenlévő ajándékba kapta a „Szerencsi Csokoládégyártás 100 éve” című könyvet.

 4. 2024. június 02. Vasárnap, 15:32

  Tokaj-Hegyalja 27 településének vezetője, képviselője vehette át a 2024-es évi Polgármesterek Borát, amelyet idén is a május 31-e és június 2-a között megtartott Tokaji Bornapokhoz igazítottak.

  Szerencs Város Önkormányzatát dr. Bobkó Géza alpolgármester képviselte. A palackok egyike sem kerül kereskedelmi forgalomba, kizárólag reprezentatív célokat szolgál. A megnyitó után kezdetét vette a Tokaji Bornapok háromnapos programsorozata. A szervezők többek között 8 borászati kiállítóval, gasztronómiai és kézműves vásárral, valamit színpadi programokkal várták a vendégeket.

 5. 2024. május 28. Kedd, 08:00

  A magyar hősök emléknapja alkalmából ünnepi megemlékezéssel és koszorúzással rótták le tiszteletüket szerencsi és ondi hős katonák előtt.

  A tiszteletadás május 24-én Szerencsen az I. és II. világháborús (katonaszobor) emlékműnél kezdődött, ahol a Bolyai János Katolikus Általános Iskola diákjainak műsora után Nyiri Tibor polgármester mondott beszédet. Elhangzott, hogy a honfoglalás óta a magyaroknak sokszor meg kellett küzdeni a szabadságért. „A mai napon emlékeznünk kell azokra a civilekre és katonákra, akik a legfontosabbat, az életüket és vérüket áldozták azért, hogy mi ezen a napon itt állhassunk” – mondta a városvezető. Ezt követően beszédet mondott Csejoszki Szabolcs görögkatolikus parókus, Balázs Pál református lelkipásztor és Szarvas Péter római katolikus plébános, majd a jelenlévők elhelyezték a megemlékezés koszorúját.

  A tiszteletadás az ondi parókiánál folytatódott, ahol Nyiri Tibor polgármester beszédét és a diákok műsorát követően Galgóczi Ferencné, ondi lakos szavalatát hallgatták meg a résztvevők, majd hasonlóan a szerencsi eseményhez, itt is koszorúzással ért véget az emlékünnep.

 6. 2024. május 08. Szerda, 08:00

  A Szerencsi SZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskola május 3-án tartotta ballagási ünnepségét. A végzősök a hagyományokhoz híven az egykori Hunyadi iskola épületéhez vonultak, hogy búcsút mondjanak az alma máternek. Az intézmény négy osztály 49 tanulója sorakozott fel, hogy elköszönjenek. 

  Másnap tartották a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikumban is a ballagást. A diákok a hagyományok szerint, vállukra vetett tarisznyával, kezükben virágcsokrokkal járták végig az iskola folyosóit az alsóbb évesek sorfala között. Hasonlóan a szakképzőhöz itt is négy osztály búcsúzott az alma matertől. Az aulában 89 diák köszönt el a barátoktól, osztályfőnököktől, tanároktól, tantermektől, csengőszótól és a falaktól.

  (A fotón a gimnázium ballagása látható)

Image

Médiapartnereink

Image

Tegyen virtuális túrát településünkön!

Image