Könyvtárfutár

Könyvtárfutár

A koronavírus-járvány miatt a könyvtáraknak novemberben ismét be kellett zárniuk, így nincs lehetőség a személyes használatra. A szerencsi könyvtárnak sok idős, nyugdíjas olvasója van, akik a Covid miatt esetleg csak a boltba és gyógyszertárba mennek el.
2021. április 12-től a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár új szolgáltatást vezet be. A Könyvtárfutár szolgáltatással kérésre házhoz viszik a könyvet. Ezt a lehetőséget az országban több könyvtár is alkalmazza.
A Szerencs és Ond területén élő idős, beteg, mozgásukban korlátozottak részére kérésre nem csak könyveket, hanem folyóiratokat, CD, DVD lemezeket és a diafilmeket is kivisznek.
A szolgáltatás igénybe vételének feltétele, hogy érvényes könyvtári tagsággal rendelkezzen az olvasó. Ha valaki még nem könyvtári tag, akkor lehetőség van beiratkozásra is, melyet a könyv kiszállításakor lehet megtenni. A beiratkozási díj 19 és 69 éves kor között 400,-Ft, 70 éves kor fölött ingyenes.
A könyvek csomagolása, átadása védőfelszerelésben történik. Az otthonukban gyógyuló és házi karanténban lévő személyek részére a kiszállítás nem végezhető.
Az igényeket az alábbi elérhetőségeken várják: telefonon (47/362-254) és e-mailben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).
A könyvtár katalógusa az interneten elérhető, ahol megkereshetik az olvasók, hogy milyen könyvek vannak a könyvtárban: www.szmkk.hu.
A kiszállítás szerdánként történik, előre egyeztetett időpontban.
A szállítás díja: 300,-Ft/alkalom
A könyvtárosok remélik, hogy minél többen igénybe fogják venni ezt az új lehetőséget.

20210413 konyvtarfutar


E-mail