TIREK Szerencsi Idősek Otthona

TIREK Szerencsi Idősek Otthona

Intézményünk Szerencsen található.
A két épületből álló 3-3 szintes, 220 férőhelyes intézmény 1989 augusztusától fogadja az ápolásra, gondozásra szorulókat. Az ellátás igénybevétele önkéntes, az intézményvezetőhöz benyújtott kérelem alapján történik.Felvehető a jogszabályban meghatározott gondozási szükséglettel rendelkező, de rendszeres fekvőbeteg gyógyintézeti kezelést nem igénylő, a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött személy, valamint a 18. életévet betöltött, betegsége, vagy fogyatékossága miatt önmagáról gondoskodni nem képes személy, ha ellátása más típusú ápolást-gondozást végző intézetben nem biztosítható.
Az intézményünkben beköltözött ellátottak jövedelmüktől függő havi térítési díj megfizetésére kötelezettek, egyszeri hozzájárulás megfizetése nélkül.
Az A épületben 110 férőhelyen a koruknak megfelelő szellemi és fizikai állapotban lévő ellátottaink élnek két gondozási egységben. Ebben az épületben heverővel berendezett szobák állnak rendelkezésre. Házaspárok a lehetőségekhez mérten külön szobában kerülnek elhelyezésre.
A B épületben 110 férőhelyen 3 gondozási egységben azok az ellátottaink élnek, akik egészségi állapotukból kifolyólag ápolásra, gondozásra szorulnak. Itt nyernek elhelyezést a demencia kórképébe tartozó betegségekkel küzdő ellátottaink.
Ebben az épületben a lakószobák kórházi ágyakkal berendezettek.
Intézményünkben, illetve a lakószinteken az önálló és a közösségi együttélésre szolgáló, a mindennapi élethez szükséges közösségi helyiségek megtalálhatók.
Otthonunk napi ötszöri étkezést biztosít, tekintettel az életkori sajátosságokra, valamint az egészséges táplálkozás követelményeire. Orvosi javaslatra diétás étkeztetés biztosított.
Az ellátást igénybe vevő megszokott ruháit, tárgyait magával hozhatja. Megfelelő mennyiségű és minőségű saját ruházattal nem rendelkező lakó részére intézményünk biztosítja a szükséges alsó és felső ruházatot.
Ellátottaink ápolását, gondozását 5 gondozási egységben orvosi ügyelet és előírás szerint szakdolgozók végzik. Az intézmény orvosa naponta ellátja a rászoruló betegeket, illetve a mozgásterapeuta és a diétás nővér bevonásával, szakmai tanácsával rehabilitációs tevékenységet végez.
Az intézmény az alapszolgáltatás keretein belül térítésmentesen biztosítja az ellátottak számára a fodrász által nyújtott szolgáltatásokat.
Az otthonban élő lakók pszichés gondozását, foglalkoztatását, szórakoztató rendezvények szervezését a mentálhigiénés csoport végzi.
Otthonunk lakói számára igyekszünk megteremteni a családias légkört és a mentális jó közérzetet. Az otthon dolgozói azon fáradoznak, hogy az itt élő idős emberek utolsó éveikben szeretetet, gondoskodást, biztonságot kapjanak.

Cím: Szerencs, Bekecsi út 10.
Telefon: (47) 361-651
Vezető: Kontra László
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Fenntartó: Tiszáninneni Református Egyházkerület
3525 Miskolc, Kossuth utca 17.
Alaptevékenysége: Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Időskorúak gondozása, ápolása.


E-mail