Koronavírus szűrőpont Szerencsen

Szerencs Város Önkormányzata 2020. november 19-től koronavírus szűrést biztosít azoknak a betegeknek, akiknek az egészségi állapota megengedi és gyorsítani szeretnék a háziorvos/ Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által elrendelt mintavételt. Telefonon történt előzetes időpontegyeztetést követően személyesen szükséges megjelenni a szűrőponton.

koronavirus szuropont

Fontos tudnivalók:

 1. A PCR-tesztelést továbbra is a háziorvos /NNK rendeli el a beteggel történő telefonos konzultációt követően, ami térítésmentes.
 2. A beteg a háziorvossal történő telefonos konzultáció során jelezheti, hogy egészségi állapota engedi, hogy a tesztet a mintavételi ponton vegyék le.
 3. A mintavételi pontra időpont egyeztetés nélkül nem lehet bejutni.
 4. Az időpont egyeztetést a háziorvos PCR-teszt iránti jelzését követően az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) végzi, az OMSZ telefonon veszi fel a kapcsolatot a beteggel. A mintavételi ponton történő szűrési lehetőség ekkor is egyeztethető.
 5. A mintavételi pont Szerencs, Rákóczi út 85. szám alatt található (volt ÉMÁSZ ügyfélszolgálat) szerda, csütörtök, péntek 8-22 óra között üzemel. A betegeket előzetesen 10 perces időeltéréssel hívja be az OMSZ.
 6. A mintát az OMSZ munkatársai veszik le.
 7. A mintavételi pontra kizárólag autóval (tömegközlekedés kizárt) érkezhet a beteg.
 8. A mintavételi pontra kizárólag hívásra lehet belépni, addig az autóban, vagy az erre kijelölt helyen szájat és orrot eltakaró maszkban, egymástól legalább két méteres távolságot tartva kell várakozni.
 9. A mintavételi pont előtt az önkormányzat három darab parkolóhelyet biztosít a tesztre érkezőknek.
 10. A mintavételi ponton egy időben az OMSZ munkatársain kívül egy fő tartózkodhat.
 11. Az OMSZ munkatársai minden beteg után fertőtlenítést végeznek.
 12. A mintavételi ponton naponta kb. 50-60 beteg tesztelhető.
 13. Az OMSZ munkatársainak kérése, hogy a megbeszélt időpontra minden esetben pontosan érkezzenek!

E-mail