- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. november 12.
kedd
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Scholtz Jenő Alapítvány, Szerencsi Zeneiskola (1992) - MEGSZŰNT

Scholtz Jenő Alapítvány, Szerencsi Zeneiskola (1992) - MEGSZŰNT

Email Nyomtat PDF

MEGSZŰNT

Székhelye: 3900 Szerencs, Rákóczi Zsigmond tér 1.
Telefon: 47/364-417
Fax: 47/561-196
Számlaszám: 11734145-20020079
E-mail. Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.
Adószám: 18402335-2-05
Elnök: Kovács Péterné
Titkár: Fazekas TibornéAz Alapítványt 1992. március 31-én a Szerencsi Állami Gazdaság, a Szerencsi Cukorgyár Rt, az Intercsokoládé Kft. és a Taktaközi Vízgazdálkodási Társulat, dr. Szántó J. Endre alpolgármester felhívása alapján hozta létre a zeneiskola támogatására.
Az alapítvány célja:
. a zeneiskola működési feltételeinek biztosítása,
. az iskola tanulói részére hangszerek vásárlása, karbantartása,
. az oktatáshoz szükséges eszközök beszerzése, kották, könyvek, folyóiratok vásárlása,
. zenei továbbképzések támogatása,
. az eredményes, tehetséges tanulók és a kiemelkedő eredményt felmutató zenepedagógusok jutalmazása,
. a magyar zenepedagógia megújítását, korszerűsítését szolgáló kutatások, pedagógiai módszerek elterjesztésének segítése,
. a Scholtz Jenő hagyatékát képező értékes cselló megőrzése,
. a zeneiskolai tanulók általános kultúrálódását és szakmai fejlődését ösztönző pedagógiai tevékenység (pályázatok, versenyek, hangversenyek rendezése), anyagi feltételeinek javítása,
. közös zenélés, és zenei élményt elősegítő táborok támogatása,
. és bármely olyan cél megvalósítása, amely rövidebb vagy hosszabb távon a zeneiskola és általa a növendékek érdekeit szolgálja.


Az iskola célja a tanulók zenei ízlésének megalapozása, zenei képességeik és fantáziájuk kibontakoztatása, a zene emocionális tartalmának átélése és a zenei logikára való rávezetés, valamint a gyermekek felkészítése a családi, társas zenélésre.

Scholtz Jenő 1895-ben született Nagyszebenben és Szerencsen halt meg 1949-ben. 1923-tól élt és tanított városunkban. Kiváló zongorista volt, de játszott vonós hangszereken is. Okleveles karnagyként vezette a Cukorgyár dalárdáját, megszervezte a Cukorgyári fúvószenekart. Mint karnagy és zongorista aktív résztvevője és szereplője volt a helyi önképzőkör előadásainak. Az 1947-ben létrejött műkedvelő kamaracsoport csellistája volt haláláig. Ugyanebben a kamaracsoportban zenélt dr. Szántó J. Endre is, aki egyben orvosa is volt Scholtz Jenőnek. Őt kérte fel, hogy őrizze meg csellóját, s ha majd Szerencsen zeneiskola jön létre, annak tulajdonába kerüljön. A városban 1992. január 1-től önálló zeneiskola jött létre, a korábbi kihelyezett tagozat helyett.

Az Alapítvány létrehozásának eszköze a korábban említett hangszer volt, melynek értékesítése helyett megváltásra került sor. A Szabályzat szerint a lekötött tőkerész, 100 000 Ft kamata szolgál tanév végén a legkiemelkedőbb, illetve végzős növendékek, valamint egy tanár jutalmazására. A támogatásként befolyt összeg hangszervásárlásra használható.

A szerencsi Rákóczi-vár lovagtermében a zeneiskola növendékei évente hangversenyt rendeznek, melynek bevétele az Alapítványt illeti ugyanúgy, mint a tanév végi Tanári hangverseny révén befolyó összegek.

 

 

Változik a könyvtár nyitvatartási rendje

Értesítjük a szerencsi könyvtár olvasóit és látogatóit, hogy 2019. november 12-től megváltozik a városi könyvtár nyitvatartási rendje.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András beszámolója: Amikor a szezon elején úgy döntöttünk, hogy a bajnokságban három csapattal indulunk (NB II, NB III, megyei), az volt a legfőbb célunk, hogy megadjuk a rutinszerzés lehetőségét és játékalkalmat biztosítsunk minden tagunk, főképp a legifjabbak számára – akár az eredményesség rovására is.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  November 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
      1  2  3
  5  6  7  8
111314
18192223
25262730 


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás