- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2020. január 19.
vasárnap
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Kistérségi fórumot tartottak Szerencsen

Kistérségi fórumot tartottak Szerencsen

Email Nyomtat PDF

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával tartottak kistérségi fórumot 2008. november 6-án, csütörtökön Szerencsen.

A fórumon részt vett Gúr Nándor, az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának elnöke is, aki körvonalazta a jelenlévők előtt az Út a munkába című program lényegét és jelentőségét.
Hangsúlyozta a munkanélküliség súlyos következményeit, ugyanis a sikertelen álláskeresés után az ember beletörődik helyzetébe, és túlélési stratégiákat dolgoz ki, amely akár az illegális megélhetést is magában foglalhatja. Hangsúlyozta: mindannyiunk felelőssége, hogy ma a 200.000 rendszeres szociális segélyben részesülő ember tisztességes munkával hasznos polgárává váljon a társadalomnak. Az önkormányzati szférában megfogalmazódott a változtatás igénye, mely munkára ösztönzi a csupán segélyből élőket. Az Út a munkába program megvonja a segélyt azoktól az álláskereső munkára képes emberektől, akik az éppen felkínált munkalehetőséget nem fogadják el. Támogatni kell viszont a segélyezettek azon csoportját, amely életkorából, egészségi állapotából, sajátos egyéni élethelyzetéből következően nem tud elhelyezkedni. Fontos, hogy mindenkiben kialakuljon a kötelességtudat, különben az érintett réteg, melyen belül magas az aluliskolázottság aránya,  demoralizálódik - emelte ki az előadó. Az önkormányzatok és a munkaügyi központok szorosabb együttműködésére van szükség, lényeges, hogy a hivatalok ne csak segélyezzenek, hanem közcélú foglalkoztatásban alkalmazzanak embereket. A közfoglalkoztatásban való részvételi lehetőségek bővítése mellett a program további célja, hogy tanulásra ösztönözze a 35 év alatti, általános iskolai végzettséggel sem rendelkező embereket, segítve ezzel a munkaerőpiacra való visszatérésüket. Ezt támogatja többek között a START Régió kártya is, melyet a hátrányos helyzetűek vehetnek igénybe, s a munkáltató ezáltal 3 évig járulékkedvezményben részesül.
Rónavölgyi Endréné, Szerencs város polgármestere elmondta, hogy ez a program alapja lehet egy tökéletes rendszer létrejöttének, viszont a közmunkaprogram és az állam felelőssége mellett nem szabad megfeledkezni a család felelősségéről, hiszen ami a munkamorált és a kötelességtudatot illeti, az egyén a családi modellnek megfelelően viselkedik. Említette a kistérségi polgármesterek által aláírt önkormányzati kezdeményezést, amelyben célként szerepel az uzsorarendszer  megszüntetése, így erre is mindenképpen megoldást kell keresni.  

 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Beszámoló testvérvárosi pályázat megvalósulásáról

Szerencs Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz a magyar-magyar testvérvárosi kapcsolatainak ápolására a szlovákia Rozsnyó és az erdélyi Nyárádszereda településekkel.

További cikkek:

Ökumenikus imahét

Ökumenikus imahetet tartanak a szerencsi templomokban 2020. január 19-26. között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

IX. Uray Attila Emléktorna

Kilencedik alkalommal rendeznek labdarúgótornát Uray Attila emlékére Szerencsen a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

További cikkek:

Mikrocsip leolvasót kaptak a rendőrök

A Szerencsi Kóborkák Állatvédő Alapítvány képviseletében Kormos Enikő 2019. november 20-án egy, a háziállatok azonosítására szolgáló mikrocsip leolvasót adott át a Szerencsi Rendőrkapitányságnak használatra.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  January 2020  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
    1  2  3  4  5
  6  7  81012
1314151617
27282931  

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás