- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2020. január 23.
csütörtök
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Nemzetközi "EUROPART" Ifjúsági Találkozó Szerencsen - Előkészítő tanácskozás

Nemzetközi "EUROPART" Ifjúsági Találkozó Szerencsen - Előkészítő tanácskozás

Email Nyomtat PDF
A luxemburgi Hesperange, a németországi Malchin és Szerencs 2004-ben indította útjára a kulturális és ifjúsági együttműködést magában foglaló Europart programot, amelynek keretében minden évben más-más a házigazdája az évente megrendezendő találkozóknak. 2008. június 5-9. között városunkba érkeznek a testvértelepülések ifjúsági csoportjai. A testvérvárosok képviselőinek részvételével 2007. november 10-én tartott tanácskozáson elhangzott, hogy az 50 főt számláló küldöttségekben a felnőtt delegációk mellett ifjúsági zenekarokat, teniszezőket és asztaliteniszezőket várnak, akiknek fellépéseket és versenyeket szerveznek a házigazdák, a képzőművészek alkotásaiból pedig kiállítás nyílik Szerencsen. A találkozó egybeesik az Eurorégiós Gazdanapok időpontjával, így a résztvevők bekapcsolódhatnak a kiállítás és vásár eseményeibe is. A szervezők éppen ezért javasolták, hogy a rendezvény szakmai napjának programjai a testvérvárosok vállalkozói számára is érdekesek lehetnek, ezért őket is be lehetne vonni a csereprogramba. A megbeszélés résztvevői áttekintették a Kultúra 2007-2013 pályázati kiírást, amelynek keretében a programok finanszírozásához támogatás igényelhető. Ennek benyújtásáról a testvértelepülések 2008. áprilisban döntenek.
 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Beszámoló testvérvárosi pályázat megvalósulásáról

Szerencs Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz a magyar-magyar testvérvárosi kapcsolatainak ápolására a szlovákia Rozsnyó és az erdélyi Nyárádszereda településekkel.

További cikkek:

Ökumenikus imahét

Ökumenikus imahetet tartanak a szerencsi templomokban 2020. január 19-26. között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

IX. Uray Attila Emléktorna

Kilencedik alkalommal rendeznek labdarúgótornát Uray Attila emlékére Szerencsen a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

További cikkek:

Mikrocsip leolvasót kaptak a rendőrök

A Szerencsi Kóborkák Állatvédő Alapítvány képviseletében Kormos Enikő 2019. november 20-án egy, a háziállatok azonosítására szolgáló mikrocsip leolvasót adott át a Szerencsi Rendőrkapitányságnak használatra.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  January 2020  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
    1  2  3  4  5
  6  7  81012
1314151617
27282931  

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás