- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. október 21.
hétfő
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Nemzetközi "EUROPART" Ifjúsági Találkozó Szerencsen - Előkészítő tanácskozás

Nemzetközi "EUROPART" Ifjúsági Találkozó Szerencsen - Előkészítő tanácskozás

Email Nyomtat PDF
A luxemburgi Hesperange, a németországi Malchin és Szerencs 2004-ben indította útjára a kulturális és ifjúsági együttműködést magában foglaló Europart programot, amelynek keretében minden évben más-más a házigazdája az évente megrendezendő találkozóknak. 2008. június 5-9. között városunkba érkeznek a testvértelepülések ifjúsági csoportjai. A testvérvárosok képviselőinek részvételével 2007. november 10-én tartott tanácskozáson elhangzott, hogy az 50 főt számláló küldöttségekben a felnőtt delegációk mellett ifjúsági zenekarokat, teniszezőket és asztaliteniszezőket várnak, akiknek fellépéseket és versenyeket szerveznek a házigazdák, a képzőművészek alkotásaiból pedig kiállítás nyílik Szerencsen. A találkozó egybeesik az Eurorégiós Gazdanapok időpontjával, így a résztvevők bekapcsolódhatnak a kiállítás és vásár eseményeibe is. A szervezők éppen ezért javasolták, hogy a rendezvény szakmai napjának programjai a testvérvárosok vállalkozói számára is érdekesek lehetnek, ezért őket is be lehetne vonni a csereprogramba. A megbeszélés résztvevői áttekintették a Kultúra 2007-2013 pályázati kiírást, amelynek keretében a programok finanszírozásához támogatás igényelhető. Ennek benyújtásáról a testvértelepülések 2008. áprilisban döntenek.
 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Pályázati támogatással Rozsnyón

Szerencs Város Önkormányzata 2018 év végén pályázatot nyújtott be a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz, és 1,1 millió forint támogatást nyert el 2019. évre a magyar-magyar testvérvárosi kapcsolatainak ápolására a szlovákia Rozsnyó és az erdélyi Nyárádszereda településekkel.

További cikkek:

Szerencsen a Missziós Kereszt

Szerencsre érkezik a Missziós Kereszt, a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós szimbóluma 2019. október 21-én.

További cikkek:

Fidesz-képviselő: nagy jelentőségű a térségben a PIMCO Kft. szerencsi beruházása

Budapest – Koncz Ferenc, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületének országgyűlési képviselője (Fidesz) szerint a PIMCO Kft. szigetelőanyag-gyártó beruházása nagyon nagy jelentőségű a térségben, mert majdnem kétszáz új munkahelyet és plusz adóbevételt jelent.

További cikkek:

Pótnap a hulladékgyűjtő edényzet átvételére

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az új kommunális hulladékgyűjtő edények kiosztására Szerencs Város Önkormányzata PÓTNAPOT hirdet a következők szerint: 2019. október 21. 08.00-18.00, október 22. 08.00-18.00 óra között.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András szakosztályvezető beszámolója: Sajnálatos módon a szerencsi asztalitenisz-szakosztály NB II-es és megyei csapata is vereséget szenvedett a soron következő meccsükön, örvendetes viszont, hogy születtek szép versenyeredmények az elmúlt időszakban.

További cikkek:

Bűnmegelőzés, és baleset-megelőzés a Szerencsi Csokoládé Fesztivál nulladik napján

A lakosság vagyonbiztonsága, az áldozattá válás elkerülése, és a közlekedésbiztonság érdekében a rendőrség az elmúlt évekhez hasonlóan részt vesz a megye jelentősebb eseményein.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  October 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
   2  3
  7  910
151617
24
2831   


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Szerencs Város Képviselő-testületének alakuló ülése:

2019.10.21. (hétfő) 14:00 óra

A testületi ülés meghívója itt érhető el

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás