- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2020. január 19.
vasárnap
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Csak az kapjon segélyt, aki elvégzi az általános iskolát

Csak az kapjon segélyt, aki elvégzi az általános iskolát

Email Nyomtat PDF

Aki munkaképes, találjon munkát és ne a segélyből éljen - ez az egyik célja az Út a munkához programnak, amelyet a Kormány múlt heti ülésén fogadott el.

A munkaügyi miniszter azt mondja, hogy a szociális segélyt csak azok kapják majd, akik elvégzik az általános iskolát, illetve részt vesznek szakképzésben. Az a cél, hogy a munkaképes korúak ismét megjelenjenek a munkaerőpiacon. A gazdasági növekedéstől függ, mennyien vesztik el állásukat - közölte a szociális és munkaügyi miniszter. A jövő évi költségvetésben az 1,2 százalékos gazdasági növekedés mellett 0,6 százalékos foglalkoztatás csökkenéssel számolnak. Szűcs Erika túlzásnak tartja, hogy a gazdasági válság miatt több százezerrel nőne a munkanélküliek száma. Egy-egy százalék gazdasági növekedés 0,3 százaléknyi munkanélküliségi változást jelenthet pluszban, vagy mínuszban. Én ezért ezt nem százezres, hanem pár tízezres nagyságrendűvé teszem – közölte a miniszter. A helyzet kezelésére például abból a pénzből, ami idén marad a munkaerő-piaci alapban, válságkezelő csomagot hoznak létre. Az út a munkához elnevezésű programhoz szükséges törvénymódosításokat ma nyújtották be a parlamentnek. A program jövő áprilisban indulna, több mint 45 milliárd forint jut közmunkára. Szűcs Erika elmondta, a cél az, hogy a segélyezettek közül dolgozzon, aki tud. Úgy számolnak, jövőre 60 ezer embernek tudnak közmunkát adni az önkormányzatok. Az átlag segélynél csaknem kétszer annyit, 56 ezer forintot lehet keresni havonta közmunkával - rosszabbul senki sem jár majd.
Az önkormányzatot egyébként anyagilag ösztönzik arra, munkát szervezzenek a segélyosztás helyett. A vállalkozók járulékkedvezményt kapnak, ha segélyezetett foglalkoztatnak - az állami beruházásoknál pedig kötelezővé tennék ennek a körnek a foglalkoztatását. A 35 év alattiaknál a tanulásért cserébe jár a segély. A Krónika kérdésére Szűcs Erika elmondta azt is, nagy jelentőségűnek tartja azt az indítványt, hogy a családi pótlék kifizetését 14-től 18 éves korig az iskolába járáshoz kössék. Soltész Miklós KDNP-s képviselő szerint a jövő évi költségvetés elmossa az Út a munkába programot. Közölte: az a szomorú, hogy nem a realitások földjén él a miniszter asszony. Soltész Miklós szerint a válság miatt olyanoknak sem lesz munkája, akik eddig dolgoztak, nemhogy azoknak, akik esetleg évekkel ezelőtt kiestek a munkaerőpiacról. Windisch Judit 
Forrás: Kossuth Rádió

 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Beszámoló testvérvárosi pályázat megvalósulásáról

Szerencs Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz a magyar-magyar testvérvárosi kapcsolatainak ápolására a szlovákia Rozsnyó és az erdélyi Nyárádszereda településekkel.

További cikkek:

Ökumenikus imahét

Ökumenikus imahetet tartanak a szerencsi templomokban 2020. január 19-26. között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

IX. Uray Attila Emléktorna

Kilencedik alkalommal rendeznek labdarúgótornát Uray Attila emlékére Szerencsen a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

További cikkek:

Mikrocsip leolvasót kaptak a rendőrök

A Szerencsi Kóborkák Állatvédő Alapítvány képviseletében Kormos Enikő 2019. november 20-án egy, a háziállatok azonosítására szolgáló mikrocsip leolvasót adott át a Szerencsi Rendőrkapitányságnak használatra.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  January 2020  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
    1  2  3  4  5
  6  7  81012
1314151617
27282931  

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás