- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2020. január 22.
szerda
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Először járt Tokaj-Hegyalján Japán nagykövete

Először járt Tokaj-Hegyalján Japán nagykövete

Email Nyomtat PDF
A tállyai székhelyű Palota Borház Kft. Benza Pincészetének meghívására a Tokaj- hegyaljai településre látogatott Nabekura Shinicsi, Japán hazánkba akkreditált nagykövete.
A szabadidős program vasárnap délelőtt kezdődött a pincészet szőlőfeldolgozó üzemében, majd a nagykövet úr és felesége megtekintette a feltehetően török időkben épített, Tállya legnagyobb kiterjedésű, összefüggő földalatti járatait. Mint az kiderült, Nabekura Shinicsi jól ismeri a történelmi borvidék termékeit, a termőterületen eddig nem járt, így különleges élményt jelentett számára, hogy megnézhette a szüret előtt álló ültetvényeket is. Serfőző Szabolcsné, a Benza Pincészet ügyvezetője teljes körű képet adott a vendégeknek Tokaj- Hegyalja borászatáról, a borpiac nehézségeiről.
Nehézségek

Nabekura Shinicsi
itt jegyezte meg, hogy azért nehéz kialakítani borkereskedelmi kapcsolatot a két ország között, mert jóformán nincs olyan termelő egység, amely folyamatosan tudná biztosítani a szükséges mennyiséget akár éveken keresztül, ugyanolyan minőségben. Ez nem csak Tokaj- Hegyaljára igaz, hanem általában a hazai borvidékekre. Erre mondta Serfőző Szabolcsné, hogy a megoldást az jelentené, ha szövetkezetekbe tömörülnének a kisterületeken szőlővel foglalkozó gazdák. Ugyanakkor hozzátette, voltak már ilyen próbálkozások, de sok csalódás érte a termelőket, hosszú időnek kell eltelni ahhoz, hogy a szerveződések ismét táptalajra találjanak.
Forrás: Észak-Magyarország Serfőző László  
 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Beszámoló testvérvárosi pályázat megvalósulásáról

Szerencs Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz a magyar-magyar testvérvárosi kapcsolatainak ápolására a szlovákia Rozsnyó és az erdélyi Nyárádszereda településekkel.

További cikkek:

Ökumenikus imahét

Ökumenikus imahetet tartanak a szerencsi templomokban 2020. január 19-26. között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

IX. Uray Attila Emléktorna

Kilencedik alkalommal rendeznek labdarúgótornát Uray Attila emlékére Szerencsen a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

További cikkek:

Mikrocsip leolvasót kaptak a rendőrök

A Szerencsi Kóborkák Állatvédő Alapítvány képviseletében Kormos Enikő 2019. november 20-án egy, a háziállatok azonosítására szolgáló mikrocsip leolvasót adott át a Szerencsi Rendőrkapitányságnak használatra.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  January 2020  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
    1  2  3  4  5
  6  7  81012
1314151617
27282931  

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás