- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2020. január 19.
vasárnap
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Új kitüntetési rendelet

Új kitüntetési rendelet

Email Nyomtat PDF

Szerencs Város Képviselő-testülete 2008. szeptember 18-i ülésén új rendeletet alkotott a "Szerencs Város Önkormányzata által alapított kitüntetésekről és elismerő címekről".

A rendelet megalkotásával a Képviselő-testület célja a kitünetések rangjának, méltóságának emelése, az eljárási rend egyszerűsítése, közérthetőbbé, és gyakorlati szempontból könnyebben alkalmazhatóvá tétele volt.

Az egyszerűsítés jegyében a korábbi három rendelet helyett egyetlen jogforrásba kerültek bele a kitüntetésekre vonatkozó szabályok, hiszen az eljárási rend gyakorlatilag eddig is hasonló volt. 

A döntéshozatali szabályok között fontos változás, hogy a kitüntetések odaítéléséről direkt módon - bizottsági véleményezés nélkül - a Képviselő-testület határoz.

Az odaítélhető kitüntetések, elismerő címek köre az új rendelet szerint:

1. Szerencs Város Díszpolgára kitüntető cím, évente egy személynek

2. Pro Urbe Szerencs kitüntetés, évente egy személynek

3. Ágazati kitüntetések:

   a. A Humanitás Szolgálatában Szerencs Városért kitüntetés évente egy személy vagy szervezet     részére

    b. Szerencs Város Közszolgáltatásáért kitüntetés évente egy személy vagy szervezet  számára

   c.  Szerencs Városért a Köz Szolgálatában kitüntetés évente egy személy vagy szervezet számára

    d. Szerencs Város Sportjáért kitüntetés évente egy személy vagy szervezet számára

    e. Szerencs Város Közoktatásáért kitüntetés évente két személy vagy szervezet számára.

Az adományozható kitüntetések (címek) száma Szerencs város kerek történelmi évfordulóin megduplázható.

A rendelet szövege, a kezdeményezés és adományozás részletes szabályaival, hamarosan elérhetővé válik az önkormányzat/képviselőtestület/rendeletek címszó alatt.

 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Beszámoló testvérvárosi pályázat megvalósulásáról

Szerencs Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz a magyar-magyar testvérvárosi kapcsolatainak ápolására a szlovákia Rozsnyó és az erdélyi Nyárádszereda településekkel.

További cikkek:

Ökumenikus imahét

Ökumenikus imahetet tartanak a szerencsi templomokban 2020. január 19-26. között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

In memoriam Kulcsár Anita

Ma (január 19.) 15 éve érkezett a szörnyű hír, hogy Kulcsár Anita, a szerencsi származású világklasszis kézilabdázó egy autóbalesetben életét vesztette.


Kulcsár Anita (1976-2005)

Fájóan rövid, de annál tartalmasabb élete során számtalan alkalommal szerzett dicsőséget hazánknak és Szerencsnek egyaránt.
Anita már kisgyermekként is rendszeresen sportolt. Szívesen látogatta az édesanyja által irányított kézilabdacsapat edzéseit. Már ekkor a kézilabda nagy szerelmese lett. Általános iskolai tanulmányait követően elhagyta Szerencset, és a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban folytatta középiskolai tanulmányait. A megyei I. osztályból indulva végzős korára már az NBI/B-ben játszott az iskolai csapattal. Időközben tagja lett a magyar junior-válogatottnak. Aktív sportolása mellett tanulmányait sem hanyagolta el, több ízben elnyerte a „jó tanuló, jó sportoló címet" iskolai és megyei szinten egyaránt.

A profi sportolók világába 1995-ben került: hároméves szerződést írt alá a Győri ETO-val. A kemény munka meghozta gyümölcsét, hiszen pár héttel a huszadik születésnapja előtt meghívást kapott a felnőtt magyar válogatottba. Ettől kezdve állandó kerettag lett. Az ETO-val kétszer lett bajnoki ezüstérmes, kétszer bajnoki bronzérmes, 1998-ben az EHF-kupa döntőjéig jutottak. A válogatottal 1998-ban EB-bronzérmet szerzett, majd 1999-ben VB ötödik helyezést értek el.
Legnagyobb sikereinek éve 2000 volt, hiszen a sydney-i olimpián ezüstérmet nyertek, majd decemberben Európa-bajnok lett a válogatott, valamint szintén ebben az évben férjhez ment.

A győri Apáczai Csere János Tanárképző Főiskolán elvégzett egy felsőfokú szakot, illetve középfokú nyelvvizsgát szerzett. Később elkezdte a jogi egyetemet, mivel sportjogászként szeretett volna dolgozni visszavonulása után.

Hat szép és eredményes év után elbúcsúzott a győri csapattól és 2001-ben a székesfehérvári Cornexi-Alcoa-hoz szerződött. A sportsikerek tovább folytatódtak: 2002-ben Európa-bajnoki 5. helyezés, a következő évben világbajnoki második hely. 2004-ben ismét csapatot váltott, a Dunaferrhez igazolt. Magyarországon sikert sikerre halmoztak, az athéni EB-n bronzérmet szereztek, az olimpián pedig 5. helyezést értek el.
165-ször volt válogatott, 403 gólt lőtt címeres mezben.

2005. január 19-én vesztette életét egy tragikus autóbalesetben.

Halála után látott napvilágot a hír, hogy az IHF és World Handball Magazin szavazása alapján 2004 legjobb játékosává választották.

További cikkek:

Mikrocsip leolvasót kaptak a rendőrök

A Szerencsi Kóborkák Állatvédő Alapítvány képviseletében Kormos Enikő 2019. november 20-án egy, a háziállatok azonosítására szolgáló mikrocsip leolvasót adott át a Szerencsi Rendőrkapitányságnak használatra.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  January 2020  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
    1  2  3  4  5
  6  7  81012
1314151617
27282931  

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás