- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2020. január 25.
szombat
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Szerencsi Búcsú – Családok Napja

Szerencsi Búcsú – Családok Napja

Email Nyomtat PDF
Minden évben Szűz Mária szeptember 8-i születésnapjához legközelebb eső vasárnap búcsút tartanak Szerencsen. Szokás szerint ezen a napon invitálja családi napra a város lakosságát a kulturális központ és az önkormányzat.

A szerencsi búcsú a Kisboldogasszony római katolikus templomban ünnepi szentmisével kezdődött, majd körmeneten vettek részt a hívek.   

A délutáni program a Rákóczi-vár udvarán felállított színpadon folytatódott, melyet először a Csalogány óvoda csöppségei vehettek birtokukba. A kisgyermekek fellépése után a Budapesti Utcaszínház előadásában a Mátyás király juhásza című mesejátékot nézhették meg kicsik és nagyok. 
 
Ezt követően Kertész Attila régi rock and roll slágerekből adott ízelítőt, majd Takács Cintia szerencsi gimnazista énekelt musical- és világslágereket. Rudolf Péter és Rudolf Ádám pop és rock produkciókat mutatott be akusztikus hangszereléssel.

A délután folyamán a családokat meleg étellel megvendégelő Rónavölgyi Endréné köszöntőjében a szerencsi gyermekek és szüleik érdekében végzett önkormányzati munkáról, a megvalósított, illetve tervezett bölcsődei-, óvodai-, iskolai fejlesztésekről, pályázatokról és egy ifjúsági lakótelep létesítésének elképzeléséről szólt.

A polgármester beszédét követően népes közönség előtt aratott nagy sikert színvonalas, vidám műsorával a Defekt Duó.

A családok napja Baby Gaby és a közkedvelt Unique együttesek koncertjei után a fiatal rock zenekarok júniusi párbajakor kihirdetett dobogós helyezettek fellépésével zárult.

 

 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Beszámoló testvérvárosi pályázat megvalósulásáról

Szerencs Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz a magyar-magyar testvérvárosi kapcsolatainak ápolására a szlovákia Rozsnyó és az erdélyi Nyárádszereda településekkel.

További cikkek:

Ökumenikus imahét

Ökumenikus imahetet tartanak a szerencsi templomokban 2020. január 19-26. között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

IX. Uray Attila Emléktorna

Kilencedik alkalommal rendeznek labdarúgótornát Uray Attila emlékére Szerencsen a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

További cikkek:

Mikrocsip leolvasót kaptak a rendőrök

A Szerencsi Kóborkák Állatvédő Alapítvány képviseletében Kormos Enikő 2019. november 20-án egy, a háziállatok azonosítására szolgáló mikrocsip leolvasót adott át a Szerencsi Rendőrkapitányságnak használatra.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  January 2020  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
    1  2  3  4  5
  6  7  81012
1314151617
27282931  

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás