- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2020. január 25.
szombat
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Gyémántdiplomás köszöntése

Gyémántdiplomás köszöntése

Email Nyomtat PDF

2008. szeptember 07-én Debrecenben, a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola szenátusi ülésén 168 társával együtt, ünnepélyes keretek között kapta meg gyémántdiplomáját Sári László nyugalmazott általános iskolai igazgató.

A jeles alkalomból köszöntötte az immár 80. életévét betöltő pedagógust Szerencs város polgármestere, Rónavölgyi Endréné.
A sokunk által szeretve tisztelt Laci bácsi pályafutását Taktakenézen kezdte, majd a járások átszervezésekor, 1966-ban került Szerencsre, ahol 1989-ig tanított, illetve igazgatta az általános iskolát. Pályája során sok nagyszerű emberrel, segítőkész kollégával ismerkedett meg, akiket a mai napig is szívesen emleget.
    A jól megérdemelt nyugdíjas éveket sem tölti tétlenül. Feleségével együtt szinte egész éven sokat dolgoznak, hiszen Bőcsön, az egykori kertes szülői házban a jó idők beálltától késő őszig rengeteg a tennivaló. Unokái, dédunokái gyakran töltik a szüneteket a szülői birtokon, melynek emlékeit, a jól sikerült fotókat büszkén mutatja látogatóinak. Megcsodálhattuk az Évszázadok történetei című családi krónikát, melyet Laci bácsi feleségének, Böbe néninek egyik őse kezdett el írni még 1787-ben. A családtörténetben utalásokat találunk mindazokra a történelmi, gazdasági eseményekre, melyek hatással voltak nemcsak a család, de az egész ország, sőt az emberiség mindennapjaira is.
    Laci bácsi és felesége szívesen emlékezik vissza a pedagóguspályán eltöltött évekre, büszkén elevenítik fel emlékeiket s meghatottan beszélnek volt tanítványaikról, akik azóta felnőtt, meglett emberekké váltak.

    Ezúton is gratulálunk a gyémántdiplomás nyugalmazott iskolaigazgatónak, és további aktív nyugdíjas éveket kívánunk. 

 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Beszámoló testvérvárosi pályázat megvalósulásáról

Szerencs Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz a magyar-magyar testvérvárosi kapcsolatainak ápolására a szlovákia Rozsnyó és az erdélyi Nyárádszereda településekkel.

További cikkek:

Ökumenikus imahét

Ökumenikus imahetet tartanak a szerencsi templomokban 2020. január 19-26. között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

IX. Uray Attila Emléktorna

Kilencedik alkalommal rendeznek labdarúgótornát Uray Attila emlékére Szerencsen a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

További cikkek:

Mikrocsip leolvasót kaptak a rendőrök

A Szerencsi Kóborkák Állatvédő Alapítvány képviseletében Kormos Enikő 2019. november 20-án egy, a háziállatok azonosítására szolgáló mikrocsip leolvasót adott át a Szerencsi Rendőrkapitányságnak használatra.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  January 2020  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
    1  2  3  4  5
  6  7  81012
1314151617
27282931  

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás