- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2020. február 18.
kedd
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények XII. Országos Csokoládé Fesztivál

XII. Országos Csokoládé Fesztivál

Email Nyomtat PDF

12. Csokoládé Fesztivál logó

Gyorsan elrepült egy év, és ismét a térség legnagyobb rendezvényére, az Országos Csokoládé Fesztiválra készül Szerencs.

2019-ben a fesztivál helyszíne újra Szerencs belvárosa, Rákóczi-vár, a várkert és a Geisenheim tér, szervezője pedig a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár.

Soha nem titkolták a szervezők, és természetesen továbbra is legfőbb cél a nagy hagyományokkal rendelkező, a „Kiemelkedő nemzeti értékek” között szereplő szerencsi csokoládé bemutatása és népszerűsítése, de emellett egy nagyszabású könnyűzenei fesztivál is létrejött az évek során Szerencsen. Idén már két estén és két egész napon át szórakoztatják változatos programokkal a szerencsieket és a városba érkezőket.

A fesztivált megelőzően augusztus 22-én délelőtt a Szerencsi Tankerületi Központ rendezi meg immár hagyományosnak számító művészeti és sportgáláját a Rákóczi-vár kertjében.

A csokifesztivál zenei programjának sorozata augusztus 22-én este kezdődik a várkerti színpadon a Ciráda, a Magna Cum Laude, a New Level Empire és Dr. Béres, valamint Mr. Missh koncertjével.

Augusztus 23-án délutántól hajnalig koncertekkel folytatódik a buli két színpadon: a húzónév a Halott Pénz és a Kowalsky meg a Vega, de színpadon lesz még: Horváth Tamás, a Signal Motorock, B Project, Bon Jovi Tribute, Delta.

Augusztus 24-én és 25-én zajlik maga a Csokoládé Fesztivál. A szombat délelőtti zenés-táncos felvonulást követően ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a rendezvény, majd szakmai programra várják a csokoládéval foglalkozó szakembereket. Két napon át többek között csokoládégyártás-technológiai bemutató, csokoládégyártók kiállítása és vására, „csokinyomtatás” és csokiszobrok kiállítása várja az érdeklődőket. Meg lehet majd kóstolni szerencsi csokoládéval készült fagylaltkülönlegességeket is. Mindezek mellett számos programmal készültek a gyerekeknek is: lesz bohócműsor, bábszínház, koncert, játék, interaktív csokiműhely, kézműves foglalkozás, mini ZOO, vidámpark.

Az idén először láthatják a látogatók a 3D-s nyomtatóval készített csokoládé alkotásokat, illetve az édes kézműveskedések között megjelenik a Cukrász Tanoda is, ahol a gyermekek saját maguk készíthetnek süteményeket.

Délután és este pedig számos zenei műfaj képviselője lép színpadra: népzene-néptánc, folk-rock, operett, diszkó, pop, rap, rock, metál - minden, ami szem-szájnak, vagy inkább fülnek ingere. Csak néhány név a listából: Tankcsapda, Hooligans, Kocsis Janika, Dorothy, Fatal Error, Kozmix, The Pretenders, Kolompos, Hegyalja Folk, Straub Dezső-Nyertes Zsuzsa, Karádi István, Classic, Killer Surprise, Mohikán, Örökség, Kárpátia, Pál Dénes, AB/CD, Heinz Gábor Biga, Paddy and the Rats, Road.

Pénteken, szombaton és vasárnap több kísérőrendezvény is színesíti a fesztivál programját. Pénteken délután öregfiúk kispályás labdarúgó tornára kerül sor a Bocskai gimnázium műfüves pályáján. Szerencs, Mezőzombor, Rátka vagy Csobaj csapatának szurkolhatnak a lelkes focirajongók. A tavalyi évhez hasonlóan szombaton ismét helyet kap a várkertben a Magyar Honvédség toborzó rendezvénye, amelyet többek között katonai járművek felvonultatása és díszelgő egység bemutatója is kísér. Már ötödik alkalommal rendezik meg a Turisztikai Központban a Szerencsi Csoki Kupa sakkversenyt, és ismét lesz Bonbon Kupa ultis találkozó is a Szerencsi Logiklub szervezésében. Részt vesznek a rendezvényen a katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai, akik hasznos tanácsokkal látják el az érdeklődőket a tűzvédelem és bűnmegelőzés témakörében. Pénteken és szombaton véradásra várják a fesztivál látogatóit a Magyar Vöröskereszt munkatársai a Bolyai iskola épületében.

A rendezvény belépő karszalagja egyéb kedvezmények igénybevételére is feljogosítja a látogatókat:

A fesztivál ideje alatt nyitva tart a Rákóczi-várban a Zempléni Múzeum, ahol kedvezményes belépődíj ellenében a képeslevelezőlap-kiállítás, az ex-libris gyűjtemény és egyéb időszaki kiállítások tekinthetők meg. A fesztivál napjain a karszalaggal rendelkezők 30% kedvezménnyel látogathatják a Szerencsi Fürdő és Wellnessházat.

A fesztivál karszalagjával ingyenesen látogathatók a Turisztikai Központ egyedi kiállításai: Kiss Roóz Ilona kerámiái, régi motorok és fényképezőgépek, régi játékok, Ekker Róbert csokoládészobrai.

És ha már szóba került Ekker Róbert... Az idei fesztiválon leplezik le a helyi szobrász elmúlt évben készült új csokoládészobrait, de hogy pontosan mit ábrázolnak a szobrok, legyen titok a fesztiválig!

A rendezvényt hagyományosan a „Szerencs Város Zenekara”, a Hooligans koncertje és az azt követő tűzijáték zárja vasárnap éjfélkor.

A részletes program hamarosan elérhető lesz az interneten. Jegyek és bérletek már kaphatók a Tixán, valamint a szerencsi Rákóczi-vár Galéria Kávézójában és a hotel recepcióján.Mindenkit szeretettel várnak a szerencsi Csokoládé Fesztiválon 2019. augusztus 22-25. között!

 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Folytatódik a kukaosztás

A BMH Nonprofit Kft. – mint Borsod-Abaúj-Zemplén megye hulladékgazdálkodási közszolgáltatója – értesíti az ügyfeleket, hogy azon ingatlanhasználók, akik a 2019. évi osztás alkalmával valamilyen okból kifolyólag nem vették át hulladékgyűjtő edényzetüket, 2020. január 16-át követően a 3900 Szerencs, Eperjes u. 7. szám alatti ügyfélszolgálati irodánál munkanapokon 8.00-16.00 óra között vehetik át.

További cikkek:

A málenkij robot áldozataira emlékeznek

A málenkij robotra hurcolás 75. évfordulója alkalmából a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjához kapcsolódóan rendeznek megemlékezést 2020. február 26-án, szerdán 11 órától Szerencsen a Regionális málenkij robot emlékműnél (Szerencs, vasútállomás).

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Hazai környezetben játszotta az NB II-es, illetve a megyei csapatunk a soron következő meccsét 2020.február 2-án. Köllő András beszámolója:

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  February 2020  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
       1  2
  3  4  5  6  7  9
18192123
242529 

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás