- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2020. január 26.
vasárnap
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Monoki-kesznyéteni kálvária - megszólalt a feleség

Monoki-kesznyéteni kálvária - megszólalt a feleség

Email Nyomtat PDF

Jól érzi magát új környezetében az a kesznyéteni férfi, akit több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítanak a hivatalos szervek. 

Mint az köztudott, a közelmúltban egy férfi meghalt, kettő pedig megsebesült, amikor belebotlottak a gyanúsított kertjében a zöldségek védelmére kihúzott elektromos vezetékbe. Szepessy Zsolt,  monoki polgármester emberi kötelességének tartotta, hogy jogi és házi védelmet nyújtson a kesznyéteni férfinak, így adakozást indítottak, hogy - óvadék gyanánt - pénzt gyűjtsenek az idős férfi szabadlábra helyezése érdekében. A gyanúsított az elmúlt hétfőn érkezett Kossuth földjére. Egy hét telt el, vasárnap a település egyik legnagyobb ünnepének, a Kálvária Búcsúnak forgatagában találkoztunk a kesznyéteni bácsival, aki feleségének társaságában sétált az árusok sátrai között. Érdeklődésünkre elmondta, hamar megszokta új környezetét, jól érzi magát. – Mindenki kedves velem, érdeklődnek hogylétem felől, nem érzem magam itt idegennek – mondja a férfi. Nem így a feleség – nekem nagyon nehéz az átállás, Kesznyétenen születtem, ott éltem eddig, ott volt az otthonom. Soha senkivel nem voltam haragban, most ezt kellett megérnem. Mai napig nem értem, miért mászott be a kertbe az a fiú. Az anyja mindennapos vendég volt nálunk, ha azt mondja, adjak neki öt kiló uborkát, adtam volna.
Örök hűség a templomban is

Negyvenhét év házasság után kell új életet kezdeni egy új otthonban, távol a rokonoktól, gyermekektől – folytatja Erzsike néni. - Szeretnék végre nyugodtan élni az urammal. Nekünk nem volt lagzink, megesküdtünk az akkori tanácsházán, ilyesmi ruhában, mint ami most van rajtunk. Tervezzük, – mondja az idős pár egymás szavait kiegészítve – hogy az ötvenedik házassági évfordulónkat már itt, Monokon tartjuk meg, és hűséget fogadunk egymásnak a templomban is. Arra a kérdésre, mit szólnak ahhoz, hogy Szepessy Zsoltnak már kész népszavazási beadványa van arról, hogy az otthonát mindenki - akár lőfegyverrel is - megvédhesse, és ha ebbe a behatoló belehal, akkor se lehessen felelősségre vonni, röviden válaszol a férfi – mint Amerikában.
Forrás: Észak-Magyarország SfL
 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Beszámoló testvérvárosi pályázat megvalósulásáról

Szerencs Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz a magyar-magyar testvérvárosi kapcsolatainak ápolására a szlovákia Rozsnyó és az erdélyi Nyárádszereda településekkel.

További cikkek:

Ökumenikus imahét

Ökumenikus imahetet tartanak a szerencsi templomokban 2020. január 19-26. között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

IX. Uray Attila Emléktorna

Kilencedik alkalommal rendeznek labdarúgótornát Uray Attila emlékére Szerencsen a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

További cikkek:

Mikrocsip leolvasót kaptak a rendőrök

A Szerencsi Kóborkák Állatvédő Alapítvány képviseletében Kormos Enikő 2019. november 20-án egy, a háziállatok azonosítására szolgáló mikrocsip leolvasót adott át a Szerencsi Rendőrkapitányságnak használatra.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  January 2020  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
    1  2  3  4  5
  6  7  81012
1314151617
27282931  

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás