- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2020. január 26.
vasárnap
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények XV. Nemzetközi Nemzetiségi Fesztivál Rátkán

XV. Nemzetközi Nemzetiségi Fesztivál Rátkán

Email Nyomtat PDF

Nagy sikerrel végződött a XV. Nemzetközi Nemzetiségi Fesztivál Rátkán, melyet 2008. szeptember 06-án, szombaton közösen rendezett a község Polgármesteri Hivatala és Művelődési Háza.

A rendezvényre a külföldi testvértelepülésekről érkeztek polgármesterek, vendégek, mint a lengyel Krzyzanowice település polgármestere Leonard Fulneczek, a szlovák Medzev városából Valéria Flachbartova polgármester asszony, az erdélyi Krasznabéltek polgármestere Pléth Imre, valamint Csehországból HAŤ, PÍŠT és ŠILHEŘOVICE települések polgármesterei Pavel Kotlár, Frantisek Jaros és Martin ČEHĂČEK. Képviseltette magát a fesztiválon az egyik német kisebbségi település, Károlyfalva küldöttsége is, hogy együtt ünnepeljen a magyar település lakosaival. A különböző nemzetiségű delegációk díszes, zenés felvonulása után Héring Istvánné, Rátka polgármestere megnyitójában köszöntötte a vendégeket, és hangsúlyozta a fesztivál jelentőségét. Elmondta, hogy céljuk a német nyelv ápolása, a német nép hagyományainak megőrzése, melyet az újabb generációk tanításával, nevelésével érnek el, s ugyanakkor bizonyítja ezt az is, hogy immár tizenötödik alkalommal rendeznek Rátkán ilyen nemzetközi találkozót. Ugyancsak köszöntötte a vendégeket Rónavölgyi Endréné, Szerencs város polgármestere, országgyűlési képviselő, a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, aki a községen belüli aktuális fejlesztésekről tájékoztatta a jelenlévőket. A köszöntők után rendkívül tartalmas programot láthattak a jelenlévők. Műsort adtak a rátkai Német Nemzetiségi, Kéttannyelvű Általános Iskola, Művészeti Alapiskola és Gyermekkert Óvoda tanítványai, a Hagyományőrző Népdalkör, a Kökörcsin Citerazenekar, Károlyfalva néptánccsoportja és énekkara, valamint a Schwarzwald Hagyományőrző Egyesület tagjai. Ezt követően a különböző nemzetiségű néptánccsoportok és énekkarok léptek fel, a lengyel Krzyzanowice tánccsoportja, a szlovák Medzev városának énekkara és fúvósai és az erdélyi Krasznabéltek néptánccsoportja. Az érdekes program után a program szervezői borkóstolóval és finom étellel várták a vendégeket.  
 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Beszámoló testvérvárosi pályázat megvalósulásáról

Szerencs Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz a magyar-magyar testvérvárosi kapcsolatainak ápolására a szlovákia Rozsnyó és az erdélyi Nyárádszereda településekkel.

További cikkek:

Ökumenikus imahét

Ökumenikus imahetet tartanak a szerencsi templomokban 2020. január 19-26. között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

IX. Uray Attila Emléktorna

Kilencedik alkalommal rendeznek labdarúgótornát Uray Attila emlékére Szerencsen a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

További cikkek:

Mikrocsip leolvasót kaptak a rendőrök

A Szerencsi Kóborkák Állatvédő Alapítvány képviseletében Kormos Enikő 2019. november 20-án egy, a háziállatok azonosítására szolgáló mikrocsip leolvasót adott át a Szerencsi Rendőrkapitányságnak használatra.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  January 2020  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
    1  2  3  4  5
  6  7  81012
1314151617
27282931  

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás