- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2020. január 26.
vasárnap
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények "Sokat ér a szabadság..."-mondta a kesznyéteni férfi

"Sokat ér a szabadság..."-mondta a kesznyéteni férfi

Email Nyomtat PDF

Elhagyhatta a börtönt a kertjét villanydróttal védő és ezzel egy tolvaj halálát okozó kesznyéteni férfi, akinek Monok kínált új otthont.

A férfi biztonságáról való gondoskodás azonban nem a rendőrség és a bíróság feladata. Megszüntette előzetes letartóztatását a másodfokon eljáró B.-A.-Z. Megyei Bíróság hétfőn délben annak a kesznyéteni idős férfinek, aki saját házának kertjében elektromos áramhoz csatlakoztatott drótot húzott ki a zöldség védelmében. A kertbe június utolsó napján bemászó három férfi azonban beleakadt a "villanypásztorba" és egyikük a helyszínen meghalt. A másik két férfi megsebesült ugyan, de életben maradtak. A rendőrség őrizetbe vette, a bíróság pedig több emberen elkövetett emberölés kísérletének alapos gyanújával le is tartóztatta az elkövetőt, aki beismerte a cselekményt, de azt tagadta, hogy ölni akart volna. Most a megyei bíróság helyben hagyta a nyomozó bíró elsőfokú végzését. A gyanúsított a börtönből a helyi polgármesterrel Monokra hajtott, mert ott új lakóhelyet és védelmet kínáltak neki. Polgárőrök gyűrűjében lelt első monoki társaira a megérkezés pillanataiban a 68 esztendős kesznyéteni "Barna bácsi", aki két hónapos előzetes letartóztatás után hétfőn délután érkezett meg új lakhelyére. Azért pont ebbe a faluba, mert Monok polgármestere fogadott ügyvédett számára. Szepessy Zsolt, Monok polgármestereként korábban már kinyilatkoztatta azon szándékát, hogy településük befogadja az emberöléssel gyanúsított férfit, aki azért került bajba, mert tulajdonát védte.
Helybenhagyott végzés

Az eddig tíz fős cellában előzetes letartóztatását töltő idős férfi két héttel ezelőtt még úgy nyilatkozott a börtön falai között munkatársunknak, hogy reménykedik szabadlábra helyezésében. Óvadékgyűjtést szerveztek ugyanis neki arra, hogy a bíróság kiengedje a börtönből. Dr. Erdei Csaba ügyvéd szerint mintegy hárommillió forint össze is gyűlt, de a bíróság elutasította az óvadékbenyújtás iránti indítványt. Ugyanakkor viszont a végzésben lakhelyelhagyási tilalmát rendelték el. Annak helyét a felkínált monoki házban határozták meg. A nyomozási bíró végzését az ügyész megfellebbezte, ezért a megyei bíróságnak kellett állást foglalnia az ügyben. Ez hétfőn délben megtörtént. A börtön épületéből kilépő idős férfi első szava ez volt: "Sokat ér a szabadság..."
Nem hagyhatja el

Helyben hagyták az előzetes letartóztatás megszüntetését és lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el - erről már dr. Szabó József a megyei bíróság szóvivője tájékoztatott, aki hozzátette: a gyanúsított fedhetetlen előélete, idős kora szerepelt egyebek mellett az előzetes megszüntetése mellett. Úgy ítélte meg a taláros testület, hogy ez az enyhébb kényszerintézkedés is elegendő. Monokot azonban nem hagyhatja el, és a meghatározott időben jelentkeznie kell a rendőrségen a férfinek. Meg kell jelennie a meghallgatásokon. A férfi biztonságáról való gondoskodás azonban nem a rendőrség és a bíróság feladata.
Lakásra gyűjtenek

A polgármester kérdésünkre elmondta, hogy az óvadékra összegyűjtött pénzt az adakozóknak visszaadják. Most azonban arra gyűjtenek, hogy saját tulajdonú házat vehessen magnak az idős férfi, és végleg Monokon telepedjen le.
Forrás: Észak-Magyarország
 
 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Beszámoló testvérvárosi pályázat megvalósulásáról

Szerencs Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz a magyar-magyar testvérvárosi kapcsolatainak ápolására a szlovákia Rozsnyó és az erdélyi Nyárádszereda településekkel.

További cikkek:

Ökumenikus imahét

Ökumenikus imahetet tartanak a szerencsi templomokban 2020. január 19-26. között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

IX. Uray Attila Emléktorna

Kilencedik alkalommal rendeznek labdarúgótornát Uray Attila emlékére Szerencsen a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

További cikkek:

Mikrocsip leolvasót kaptak a rendőrök

A Szerencsi Kóborkák Állatvédő Alapítvány képviseletében Kormos Enikő 2019. november 20-án egy, a háziállatok azonosítására szolgáló mikrocsip leolvasót adott át a Szerencsi Rendőrkapitányságnak használatra.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  January 2020  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
    1  2  3  4  5
  6  7  81012
1314151617
27282931  

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás