- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2020. január 25.
szombat
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Első munkája Szerencs

Első munkája Szerencs

Email Nyomtat PDF
A szerencsi szalmaerőművel kapcsolatos álláspont kialakításával kezdi munkáját Fülöp Sándor, akit pár hónapja neveztek ki a jövő nemzedék országgyűlési biztosának, ahogy sokan emlegetik a zöldombudsmannak.
Miért pont ez az ügy az első? – kérdeztük tőle. Mint mondta, nem is volt nagyon választása, hiszen az irodája nulláról indult, és két téma között választhatott: a Tubes és Szerencs. Jelenleg az ügy ott tart, hogy feldolgozták a panaszosok többtucatnyi levelét, rengeteg információt szereztek az internetről az érintett önkormányzatok, szervezetek, hatóságok honlapjáról.
Minden érdekelt

Már körvonalazódik az álláspont is, ezt azonban nem árulta el lapunknak az ombudsman, csupán a témákat, melyek bizonyos problémákat felvetnek az ügyben: a területrendezés és – fejlesztés, a rendezési terv, a világörökség–védelem, az egységes környezetvédelmi engedély, a létesítési engedély és az ügyféli jog területén. Az elmúlt hetekben a szükséges iratokat kérte be a hivatal, ezek feldolgozása után következnek az interjúk, mivel megbízható álláspont csak úgy születhet, ha minden érdekelt elmondhatja véleményét: hatóságok, hivatalok, önkormányzatok, civil szervezetek, felügyelőségek, ügyészségek, megkeresik Szerencs vezetőit és természetesen tájékozódnak a helyszínen. Fülöp Sándor hisz az ombudsmani jogkörben, mert mint mondta, lehetősége van a tények teljes körű tisztázására, és sokszor már ez is elég az eredményhez. Az ombudsman úgy tudja, visszafordíthatatlan építkezés még nem történt Szerencsen.
Forrás:  Észak-Magyarország
 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Beszámoló testvérvárosi pályázat megvalósulásáról

Szerencs Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz a magyar-magyar testvérvárosi kapcsolatainak ápolására a szlovákia Rozsnyó és az erdélyi Nyárádszereda településekkel.

További cikkek:

Ökumenikus imahét

Ökumenikus imahetet tartanak a szerencsi templomokban 2020. január 19-26. között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

IX. Uray Attila Emléktorna

Kilencedik alkalommal rendeznek labdarúgótornát Uray Attila emlékére Szerencsen a Kulcsár Anita Sportcsarnokban.

További cikkek:

Mikrocsip leolvasót kaptak a rendőrök

A Szerencsi Kóborkák Állatvédő Alapítvány képviseletében Kormos Enikő 2019. november 20-án egy, a háziállatok azonosítására szolgáló mikrocsip leolvasót adott át a Szerencsi Rendőrkapitányságnak használatra.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  January 2020  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
    1  2  3  4  5
  6  7  81012
1314151617
27282931  

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás