- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. november 12.
kedd
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Első munkája Szerencs

Első munkája Szerencs

Email Nyomtat PDF
A szerencsi szalmaerőművel kapcsolatos álláspont kialakításával kezdi munkáját Fülöp Sándor, akit pár hónapja neveztek ki a jövő nemzedék országgyűlési biztosának, ahogy sokan emlegetik a zöldombudsmannak.
Miért pont ez az ügy az első? – kérdeztük tőle. Mint mondta, nem is volt nagyon választása, hiszen az irodája nulláról indult, és két téma között választhatott: a Tubes és Szerencs. Jelenleg az ügy ott tart, hogy feldolgozták a panaszosok többtucatnyi levelét, rengeteg információt szereztek az internetről az érintett önkormányzatok, szervezetek, hatóságok honlapjáról.
Minden érdekelt

Már körvonalazódik az álláspont is, ezt azonban nem árulta el lapunknak az ombudsman, csupán a témákat, melyek bizonyos problémákat felvetnek az ügyben: a területrendezés és – fejlesztés, a rendezési terv, a világörökség–védelem, az egységes környezetvédelmi engedély, a létesítési engedély és az ügyféli jog területén. Az elmúlt hetekben a szükséges iratokat kérte be a hivatal, ezek feldolgozása után következnek az interjúk, mivel megbízható álláspont csak úgy születhet, ha minden érdekelt elmondhatja véleményét: hatóságok, hivatalok, önkormányzatok, civil szervezetek, felügyelőségek, ügyészségek, megkeresik Szerencs vezetőit és természetesen tájékozódnak a helyszínen. Fülöp Sándor hisz az ombudsmani jogkörben, mert mint mondta, lehetősége van a tények teljes körű tisztázására, és sokszor már ez is elég az eredményhez. Az ombudsman úgy tudja, visszafordíthatatlan építkezés még nem történt Szerencsen.
Forrás:  Észak-Magyarország
 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

„Könyvtárba mentem, de honnan indultam?”

Az Emberi Erőforrás Operatív Program „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című országos hatókörű könyvtári projekt EFOP -3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 kódszámú pályázaton belül kerül megvalósításra.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András beszámolója: Amikor a szezon elején úgy döntöttünk, hogy a bajnokságban három csapattal indulunk (NB II, NB III, megyei), az volt a legfőbb célunk, hogy megadjuk a rutinszerzés lehetőségét és játékalkalmat biztosítsunk minden tagunk, főképp a legifjabbak számára – akár az eredményesség rovására is.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  November 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
      1  2  3
  5  6  7  8
11131416
18192223
25262730 


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás