- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. november 12.
kedd
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Guinness-rekordot döntött a csoki gombóc artúr

Guinness-rekordot döntött a csoki gombóc artúr

Email Nyomtat PDF

Az I. Országos Csokoládé Fesztivál szervezői számára is meglepetést jelentett a vasárnapi rendezvény. Nem is egyet. A szervezők úgy látják, jövőre sokkal több szerencsi csokisátrat kell felállítaniuk.

Bevallom őszintén, hogy egyáltalán nem számítottunk ekkora látogatottságra - állapította meg Koncz Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke,a szerencsi rendezvény főszervezője vasárnap délután. Mint korábban elmondta: néhány lokálpatrióta úgy gondolta, itt az ideje eloszlatni a tévhitet, miszerint Szerencsen megszűnt a csokoládégyártás. A Bonbon Kft. ugyanis életben tartotta a csokigyártást olyannyira, hogy a híres termékskála 60 százalékát ma is előállítják, mennyiségben pedig a régi 30 százalékát képesek produkálni. Ezt szerették volna közhírré tenni egy országos rendezvénnyel. Nos, a csoki jó hívószónak bizonyult, mert valóban rengetegen érdeklődtek. Igaz, a Bonbon Kft. mindössze egyetlen sátorral volt jelen, amelyben a nap folyamán nem szűnt a tömeg, nem volt könnyű az ínyenc portékákhoz hozzájutni. Még szerencse, hogy sok más egyéb is kínáltatta magát: étel-ital, versenyek, zenés programok. Sok csodálója akadt az Ekker Róbert szobrász készítette Gombóc Artúrnak, amely a maga 239 kilogrammjával Guinnes-világrekordot döntött a csoki mesefigurák kategóriájában. (A szervezők legfeljebb hazai rekordban reménykedtek.)
Forrás: Észak-Magyarország

 

 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

„Könyvtárba mentem, de honnan indultam?”

Az Emberi Erőforrás Operatív Program „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című országos hatókörű könyvtári projekt EFOP -3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 kódszámú pályázaton belül kerül megvalósításra.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András beszámolója: Amikor a szezon elején úgy döntöttünk, hogy a bajnokságban három csapattal indulunk (NB II, NB III, megyei), az volt a legfőbb célunk, hogy megadjuk a rutinszerzés lehetőségét és játékalkalmat biztosítsunk minden tagunk, főképp a legifjabbak számára – akár az eredményesség rovására is.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  November 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
      1  2  3
  5  6  7  8
11131416
18192223
25262730 


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás