- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. november 21.
csütörtök
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények A szociális miniszter szigorítana a segélyezés rendszerén

A szociális miniszter szigorítana a segélyezés rendszerén

Email Nyomtat PDF

A szociális és munkaügyi miniszter szerint csak annak kellene segélyt kapnia, aki nem képes munkavégzésre, mindenki másnak pedig lehetővé kell tenni a munkavégzést - mondta a Független Hírügynökségnek Szűcs Erika pénteken.

A tárcavezető elmondta: mindössze 8-10 milliárd forint többletforrásból, elsősorban a szociális segélyek és a közcélú munkavégzések költségeinek átcsoportosításával megvalósítható az új rendszer, ami 2009-től léphet életbe. A miniszter tervei szerint csak azok kaphatnának a jövőben rendszeres szociális segélyt, akik egészségügyi, vagy speciális családi környezetük miatt nem képesek tartós munkavégzésre. Mindenki más számára vagy képzést, vagy munkalehetőséget biztosítana a kormány. Szűcs Erika elmondta: ma Magyarországon a 410-450 ezer álláskeresőből több mint 200 ezer nem végezte el a nyolc általános iskolát. Éppen ezért a miniszter tervei szerint a 35 éven aluli álláskeresőknek kötelező lenne a nyolc osztály elvégzése és egy szakma megszerzése. A tárcavezető hangsúlyozta: a képzés megszerzése után következhetne a munkába állás, amihez elsősorban az önkormányzatok nyújthatnak segítséget a közfoglalkoztatáson keresztül. A kormány a tervek szerint az ezzel járó növekvő adminisztrációs és szervezési munkára háromezer embert állítana munkába, valamint létrehozná a kistérségi, regionális és országos foglalkoztatási platformokat, amelyekben az önkormányzatok, a gazdasági élet, a képzés szereplői, a kormányzat és a civil szféra képviselői vennének részt. A platformok feladata lenne a területi igények és lehetőségek felmérése, illetve a helyi munkalehetőségek megszervezése is. Szűcs Erika a Független Hírügynökségnek elmondta: a minisztérium még idén ősszel - legkésőbb októberben - benyújtja a parlamentnek a vonatkozó törvénymódosításokat, azonban a terveik szerint 2009-től indulhat be az új rendszer. A tárcavezető leszögezte: mindössze 8-10 milliárdos többletforrást igényel az új rendszer, amit a munkaerő-piaci alapból lehetne megszerezni. Ezen kívül pedig meg kell fordítani a jelenlegi finanszírozási arányokat a segélyezés és a közcélú munka között, hogy ez utóbbi kapjon nagyobb szerepet. Szűcs Erika szerint a jelenlegi 205 ezer rendszeres szociális segélyben részesülőből mindössze 100 ezer jogosulna támogatásra az új rendszerben is. 

-forrás: Észak-Magyarország- 

 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Buffalo Market kézműves, régiség- és zsibvásár

Buffalo Market kézműves, régiség- és zsibvásár a Buffalo Bill étterem melletti vásártéren 2019. november 16-án, szombaton 8-14 óra között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András beszámolója: Amikor a szezon elején úgy döntöttünk, hogy a bajnokságban három csapattal indulunk (NB II, NB III, megyei), az volt a legfőbb célunk, hogy megadjuk a rutinszerzés lehetőségét és játékalkalmat biztosítsunk minden tagunk, főképp a legifjabbak számára – akár az eredményesség rovására is.

További cikkek:

Elismert polgárőrmunka

BUDAPEST. Magasztos, méltóságteljes, az 1956-os hősök emlékéhez méltó díszünnepséget rendezett az Országos Polgárőr Szövetség, melyen a megemlékezés mellett számos polgárőr kapott rangos elismerést.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  November 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
      1  2  3
  5  6  8
1114
181923
2630 


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás