- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. november 13.
szerda
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények A Zempléni Fesztivál szerencsi programjai

A Zempléni Fesztivál szerencsi programjai

Email Nyomtat PDF

Zempléni Fesztivál logóIdén 27. alkalommal szervezik meg a Zempléni Fesztivált régiónkban, amelynek keretében több programnak is helyet ad Szerencs.


2018. augusztus 12. vasárnap 17.00

Kiállításmegnyitó:
Kovács Bertalan nagybányai festőművész

Helye: Zempléni Múzeum

---


2018. augusztus 12. vasárnap 19.00

"Valses de Vienne"
Bécsi keringők: Rajkó Művészegyüttes

Helye: Szerencs, Rákóczi-vár

Jegyár: 2.000,-Ft
--

A Rajkó Zenekar és Táncegyüttes bő évtizede kiemelkedő sikerrel, telt házak előtt turnézik Strauss-műsorával. Az Egyesült Államokban és Kanadában 42 városban mutatták be előadásukat - kiemelkedő sikerrel. Franciaországban 11 éven
keresztül olyan népszerű volt ez a produkció, hogy évente száz előadást tartottak Párizsban és más francia városokban. A kétrészes Johann Strauss-est képzeletbeli hajóutazás a Duna hullámain, a keringőkirály legszebb és legismertebb szerzeményeivel. A koreográfiák sokszínűsége összhangban a keringőkkel, polkákkal és a kor hangulatát hűen tükröző kosztümökkel történeteket mesél nekünk, míg a zenekar különleges hangzása rendkívüli, sajátságos atmoszférát teremt. Az önálló zenekari számok virtuozitása és hangszerelése egyedülálló.
A Rajkó Művészegyüttes összeállításában és látványában is egyedi gálaműsort hoz erre az estére.

2018. augusztus 15. szerda 19.00

A szeszcsempészek kora: Bohém Ragtime Jazz Band

Helyszín: Szerencs, Rákóczi-vár

Jegyár: 1.500,-Ft

Lebanov József – trombita
Mátrai Zoltán – klarinét, szaxofonok
Bera Zsolt – harsona
Lázár Miklós – hegedű, ének
Török József – tuba, bőgő
Hegedüs Csaba – bendzsó, gitár
Falusi Alfréd – dob
Művészeti vezető: Ittzés Tamás – zongora, hegedű, ének

„Hangszereléseik stílushűek és briliánsan ötletesek. A zenekar erőteljes, tiszta, lendületes hangzása Amerika legjobb ragtime együtteseivel teszi őket egyenrangúvá.” (CBMR Digest, Chicago)

Egy amerikai értékelés a hazai és a nemzetközi jazz életben több mint harminc éve markánsan jelen lévő együttesről. Sokoldalúságukat jól jellemzi, hogy a zenekar nyolc tagja húsz hangszeren játszik, nem beszélve az egyéb „zenecsinálásra alkalmas” hangszerszerű tárgyakról. Otthonosan mozognak számtalan stílusterületen: ragtime, New Orleans jazz, dixieland, korai swing, a cappella spirituálé, régi magyar slágerek, saját szerzemények. Ezúttal a tízes-húszas-harmincas évek Amerikáját idézik a zenén kívül mókával, bohémsággal.

2018. augusztus 16. csütörtök 19.00

Akadémiai Cantus Kamarakórus

Helyszín: Szerencs, görögkatolikus templom

Jegyár: 1.000,-Ft (diákoknak 14 éves korig, a helyszínen váltva 500,-Ft)

AKADÉMIAI CANTUS KAMARAKÓRUS (Ukrajna)

Művészeti vezető: Emil Sokach

Az 1986-ban alakult kárpátaljai kórus működése során számos kórusfesztivál résztvevője volt Európa-szerte, sikerrel képviselte az ukrán kóruséletet Európa több országában és az Egyesült Államokban. A kórus a XVII. és XX. század közötti egyházi művek keleti hagyományait mutatja be különböző stílusokban és korszakokban. A koncerten ismert szerzők, Bortnyansky és Berezovski klasszikus kórusművei mellett a barokk kor kevésbé ismert, kiemelkedő alakjának, Mikola Dyletskynek új, többszólamú stílushoz kötődő művei is szerepelnek. A romantikus stílust ukrán és orosz komponisták egyaránt képviselik, így Mykola Leontovych, Kyrylo Stetsenko, Oleksandr Koshyts, Szergej Rachmaninov, Alexander Gretchaninov és Pavel Chesnokov szerzeményei is hallhatók majd.
 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Buffalo Market kézműves, régiség- és zsibvásár

Buffalo Market kézműves, régiség- és zsibvásár a Buffalo Bill étterem melletti vásártéren 2019. november 16-án, szombaton 8-14 óra között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András beszámolója: Amikor a szezon elején úgy döntöttünk, hogy a bajnokságban három csapattal indulunk (NB II, NB III, megyei), az volt a legfőbb célunk, hogy megadjuk a rutinszerzés lehetőségét és játékalkalmat biztosítsunk minden tagunk, főképp a legifjabbak számára – akár az eredményesség rovására is.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  November 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
      1  2  3
  5  6  7  8
111314
18192223
262730 


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás