- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. november 12.
kedd
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Harmadik hónapja várnak a pénzükre

Harmadik hónapja várnak a pénzükre

Email Nyomtat PDF

Az UWYTA Kht. több éve foglalkoztatott megváltozott munkaképességű embereket az ország több pontján. A szerencsi üzemben dolgozók szerint évekig semmi baj nem volt a munkáltatóval. A helyzet ebben az évben változott meg.

A közelmúltban valamennyi dolgozónak felmondtak és a munkások nagy része azóta sem kapta meg a járandóságát. Van, aki már harmadik hónapja vár a pénzére.
Papíron rendben

– Papíron rendben van minden – mondja Csomós Andrásné, hiszen a fizetési elszámoláson egytől egyik rajta van, hogy elutalták. hogy éljek meg, amikor a havi rezsim nincs harmincezer forint alatt? A baj csak az, hogy a számlára nem érkezett meg a pénz azóta sem. Még szerencse, hogy időközben alakult egy cég, amelyik átvett minket. 26 ezer forint rokkantnyugdíjból szerencsiek közül azok, akiknek most is van munkahelyük, szerencsésnek tartják magukat. Amiatt fordultak a nyilvánossághoz, mert úgy érzik, folyamatosan csak hitegetik őket. Először még júniusban két hét határidőt kértek, ezt módosították július végére, de még most is csak ígéreteket kapnak, ha a felszámolónál érdeklődnek.
Egy hónap

– Augusztus végére várható az elmaradt járandóságok kifizetése – tudtuk meg Hargitai Attilától, a felszámolást végző cég képviselőjétől. – Az Uwyta Kht. olyan helyzetbe került, hogy nem folytathatja tovább a tevékenységét. Országszerte összesen 1200 embert érint az ügy, ezért halad ilyen lassan az ügyintézés. Amint elkészül a végleges lista, az országos bérgarancia alapból megigényeljük a szükséges összeget.
Más cég

Az egykori szerencsi üzem dolgozói közül harmincketten helyezkedtek el egy másik cégnél, másik telephelyen. Mihalik Tibor ügyvezető elmondta, egy több éve együtt dolgozó összeszokott csapatot vett át és az a terve az, hogy további bővítéseket hajt végre. Ezért is keresi a kapcsolatot olyan multicégekkel, akik olcsón szeretnének bérmunkában csomagolási feladatokat elvégeztetni. bg- 
Forrás: Észak-Magyarország
 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

„Könyvtárba mentem, de honnan indultam?”

Az Emberi Erőforrás Operatív Program „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című országos hatókörű könyvtári projekt EFOP -3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 kódszámú pályázaton belül kerül megvalósításra.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András beszámolója: Amikor a szezon elején úgy döntöttünk, hogy a bajnokságban három csapattal indulunk (NB II, NB III, megyei), az volt a legfőbb célunk, hogy megadjuk a rutinszerzés lehetőségét és játékalkalmat biztosítsunk minden tagunk, főképp a legifjabbak számára – akár az eredményesség rovására is.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  November 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
      1  2  3
  5  6  7  8
11131416
18192223
25262730 


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás