- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. november 21.
csütörtök
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Segély helyett étkezési jegy?

Segély helyett étkezési jegy?

Email Nyomtat PDF

Az uzsorahitelek kiváltására bevezetendő szociális kölcsön intézménye csak akkor lehet eredményes, ha abban nem jelenik meg a készpénz, a döntésekbe pedig az eddiginél jobban bevonják az önkormányzatokat - jelentette ki Szepessy Zsolt, Monok polgármestere.

A zempléni település vezetője - aki eddig a szociális támogatások rendszerének átalakítását, valamint a magántulajdon védelmének megerősítését szorgalmazta - most azt mondja: az érintett családoknak szeszes ital és dohányáru megvásárlására föl nem használható étkezési jegyeket kellene adni, a szolgáltatói tartozásokat felhalmozó emberek helyett pedig az önkormányzat utalná át a pénzt a gáz- vagy áramszolgáltatónak és a vízműveknek. Mint arról lapunkban beszámoltunk, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium tervei szerint az állam minimális, fél-, egyszázalékos kamatra adna kisösszegű hiteleket azoknak a nehéz sorsú családoknak, akik ma uzsorahitelekre szorulnak. A monoki polgármester szerint azonban, ha pénz kerül a rendszerbe, az újra a bűnözőkhöz jut. Szepessy Zsolt hangsúlyozta: a szociális döntésekben nagyobb teret kellene biztosítani az önkormányzatoknak, ugyanis a helyi köztisztviselők, ügyintézők ismerik leginkább a helyi viszonyokat, így azt is, kik azok, akik a leginkább rászorulnak az állami segítségre. A polgármester hozzátette: az uzsorahitelek jelenleg leginkább azokat a vidéki embereket érintik, akik kiszorultak a munka világából, emiatt lehetetlen anyagi helyzetbe kerülnek. Végső elkeseredésükben, bűnözőkhöz fordulnak segítségért, akik végleg földönfutóvá teszik őket, ezért fontos minél előbb megoldást találni e gondok megoldására - mondta.
Forrás: Népszabadság

 

 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Buffalo Market kézműves, régiség- és zsibvásár

Buffalo Market kézműves, régiség- és zsibvásár a Buffalo Bill étterem melletti vásártéren 2019. november 16-án, szombaton 8-14 óra között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András beszámolója: Amikor a szezon elején úgy döntöttünk, hogy a bajnokságban három csapattal indulunk (NB II, NB III, megyei), az volt a legfőbb célunk, hogy megadjuk a rutinszerzés lehetőségét és játékalkalmat biztosítsunk minden tagunk, főképp a legifjabbak számára – akár az eredményesség rovására is.

További cikkek:

Elismert polgárőrmunka

BUDAPEST. Magasztos, méltóságteljes, az 1956-os hősök emlékéhez méltó díszünnepséget rendezett az Országos Polgárőr Szövetség, melyen a megemlékezés mellett számos polgárőr kapott rangos elismerést.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  November 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
      1  2  3
  5  6  8
1114
181923
2630 


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás