- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. november 21.
csütörtök
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Monok kitart: marad a segélyezésre vonatkozó rendelet

Monok kitart: marad a segélyezésre vonatkozó rendelet

Email Nyomtat PDF
Nem vonja vissza a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monok képviselő-testülete azon rendeleteit, amelyeket az Észak-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal több területen is törvénysértőnek talált – mondta Monok független polgármestere szerdán.
Szepessy Zsolt közölte: tiszteletben tartják a közigazgatási hivatal véleményét, de a rendeleteket – amelyek a gyermekvédelmi támogatás módosításáról, illetve a szociális segélyek folyósításának szigorításáról szólnak – nem vonják vissza. Hozzátette: a képviselő-testület kedden hozta meg döntését. A rendeletek kapcsán megvárják az Alkotmánybíróság döntését – jegyezte meg. Orosz Gábor, az Észak-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal borsodi kirendeltségének vezetője azt mondta: a képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvét még nem kapták kézhez, ugyanis ezt tizenöt napon belül kell továbbítani a közigazgatási hivatalhoz, és a határidő még nem járt le. Az önkormányzatok esetében utólagos normakontroll van – mutatott rá. Hangsúlyozta: ha a jegyzőkönyv szerint a monoki önkormányzat testülete változatlanul hagyta az általuk alkotmánysértőnek minősített rendeleteket, a közigazgatási hivatal az Alkotmánybírósághoz fordul, hogy semmisítse meg a jogsértést. Monok képviselő-testülete május 21-én módosította a gyermekvédelem helyi szabályozásáról, valamint a felnőttkorúakra vonatkozó szociális gondoskodásról szóló rendeletét, amelyeket a közigazgatási hivatal több területen alkotmánysértőnek talált.
Az egyik rendelet szerint nem kaphat gyermekvédelmi támogatást az önkormányzattól az a szülő, akinek a gyereke az iskola, óvoda felszólítása ellenére sem látogatja az oktatási intézményt. A másik döntés arról szól, hogy csak azok az aktív korú, egészségi állapotuk miatt nem munkaképtelen munkanélküliek kaphatnak rendszeres szociális segélyt, akik annak ellenértékét közhasznú munkában az önkormányzatnál ledolgozzák. (MTI)
Forrás: Magyar Nemzet

 

 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Buffalo Market kézműves, régiség- és zsibvásár

Buffalo Market kézműves, régiség- és zsibvásár a Buffalo Bill étterem melletti vásártéren 2019. november 16-án, szombaton 8-14 óra között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András beszámolója: Amikor a szezon elején úgy döntöttünk, hogy a bajnokságban három csapattal indulunk (NB II, NB III, megyei), az volt a legfőbb célunk, hogy megadjuk a rutinszerzés lehetőségét és játékalkalmat biztosítsunk minden tagunk, főképp a legifjabbak számára – akár az eredményesség rovására is.

További cikkek:

Elismert polgárőrmunka

BUDAPEST. Magasztos, méltóságteljes, az 1956-os hősök emlékéhez méltó díszünnepséget rendezett az Országos Polgárőr Szövetség, melyen a megemlékezés mellett számos polgárőr kapott rangos elismerést.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  November 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
      1  2  3
  5  6  8
1114
181923
2630 


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás