- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. április 24.
szerda
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Forgalmi rend változás a csokifesztivál idején

Forgalmi rend változás a csokifesztivál idején

Email Nyomtat PDF

 Szerencs Város Önkormányzata megbízásából a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár tizedik alkalommal rendezi meg az Országos Csokoládé Fesztivált. Tekintettel a fesztivál látogatóinak évről évre növekvő számára – figyelembe véve a kötelező biztonsági előírásokat – lezárásra kerül a Rákóczi út–Posta utca–Ondi út kereszteződése (lámpás csomópont), a Rákóczi út a 37-es főúti körforgalmi csomóponttól a Kossuth térig, a Posta utca, a Huszárvár utca egy része és a Béke utca egy része. A forgalmi rend változás érinti a Malom utcát, a Magyar utcát, a Zrínyi utcát és a Jókai utcát.

2017. augusztus 25. péntek 00.00 óra és 2017. augusztus 28. hétfő 18 óra között nem lehet gépjárművel behajtani a Rákóczi útra a 37-es főút felől (cukorgyári körforgó), valamint a Kossuth tér felől.
Az Ondi út tanuszoda előtti szakasza a Malom utcai kereszteződéstől szintén forgalom elől elzárt terület lesz a közlekedési lámpáig. (Az útlezárás nem vonatkozik a Magyar utcára és a Malom utcára.)

Az Ondi utca forgalmát a Kossuth utca felé terelik (a gimnázium sarkánál). Az Ondi út alsó szakaszának lezárása miatt a Zrínyi utcára is csak engedéllyel lehet majd behajtani.

A Magyar utca 37-es főút és Ondi út közötti szakasza a 37-es út felől egyirányúvá válik. Az Ondi út felől a Magyar utcára nem lehet behajtani.

Szintén lezárt terület lesz a Posta utca és a Huszárvár utca a Bástya utca sarkáig (a Rákóczi-vár déli kapujáig.)

A Jókai utca kétirányúvá válik, de egyúttal zsákutca is. Csak a parkoló udvarig lehet majd behajtani és vissza a 37-es főút irányába.

A városközpontot érintő menetrend szerinti buszjáratok a lezárt területre nem hajtanak be, és az ott lévő buszmegállókban nem állnak meg augusztus 25. péntek 00.00 órától augusztus 28. hétfő éjfélig. A menetrend augusztus 29-én, kedden 00.00 órától áll helyre. A buszjáratok ideiglenes útvonaláról és a kieső buszmegállók pótlására kijelölt megállóhelyekről az Észak-magyarországi Közlekedési Központ honlapján (www.emkk.hu), Szerencs város hivatalos honlapján (www.szerencs.hu), szórólapokon, valamint a buszjáratokon és a buszmegállókban kihelyezett hirdetményeken keresztül tájékoztatjuk az utasokat.

A buszjáratok egy részének terelőútja a Kossuth utca lesz, így annak érdekében, hogy a buszjáratok oda-vissza közlekedni tudjanak, az utca nagy részén, valamint a Kossuth út-Ondi út találkozásánál „Megállni tilos!” lép életbe, amelyet táblákkal és leszalagozással fognak jelölni.

A rendezvény idejére kijelölt ideiglenes parkolóhelyek: volt cukorgyári terület, Tatay Zoltán Sporttelep, piactér.

Kérjük a járművel közlekedőket, hogy ne megszokásból vezessenek, hanem legyenek körültekintőek, és figyeljék az ideiglenesen kihelyezett közlekedési táblákat.

Tisztelettel kérjük a szerencsi fesztivállátogatókat, hogy ha tehetik, akkor gyalogosan közelítsék meg a rendezvényt, ezzel is csökkentve a más településekről idelátogatók miatt megnövekedett forgalomból adódó torlódást.


A lezárt területen lakók és az ott működő vállalkozások részére továbbra is biztosított lesz a behajtás, amelyhez rendszámra szóló behajtási engedélyt adnak ki a szervezők.

Előre is köszönjük türelmüket és megértésüket.


Célunk, hogy a Csokoládé Fesztivál valamennyi látogatója, legyen az szerencsi lakos vagy távolabbról érkező vendég, biztonságban érezze magát városunkban.

Szerencs Város Önkormányzata

Térkép:

 

Ebzárlat és legeltetési tilalom a rókák veszettség elleni vakcinázása miatt

A járási főállatorvos Szerencs város közigazgatási területére 2019. március 31-április 21. közötti időszakra legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendel el a rókák veszettség elleni orális immunizálása miatt.

További cikkek:

Dumaszínház: Bellus István önálló estje

ELMARAD!!!

Ismét Szerencsen a Dumaszínház: Bellus István önálló estje 2019. április 25-én, csütörtökön 19 órától a szerencsi Rákóczi-vár színháztermében.

További cikkek:

Fidesz-képviselő: nagy jelentőségű a térségben a PIMCO Kft. szerencsi beruházása

Budapest – Koncz Ferenc, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületének országgyűlési képviselője (Fidesz) szerint a PIMCO Kft. szigetelőanyag-gyártó beruházása nagyon nagy jelentőségű a térségben, mert majdnem kétszáz új munkahelyet és plusz adóbevételt jelent.

További cikkek:

Ebek pótoltása

A Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. értesíti a szerencsi és ondi kutyatartókat, hogy az ebek veszettség elleni pótoltására 2019. április 14-én, vasárnap kerül sor Szerencsen és Ondon a mellékelt közlemény szerint.

További cikkek:

XII. Szerencs Város Kupa Asztalitenisz Verseny eredményei

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Szerencs Város Kupa Nemzetközi Asztalitenisz Versenyt a Kulcsár Anita Sportcsarnokban 2019. április 7-én. Köllő András beszámolója:

További cikkek:

Átlépte a záróvonalat, rögzítette a kamera

Szerencsen a Gyár útról kanyarodott a Nyár útra egy személygépkocsi 2019. január 28-án 15 óra 40 perckor. A manőver során a sofőr figyelmen kívül hagyta a jól láthatóan felfestett záróvonalat.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  April 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
  1  2  3  4  5  6
  8  9
1518192021
2224
29     


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás