- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. november 12.
kedd
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Fennakadhatnak az uzsorások a vagyonosodási vizsgálaton

Fennakadhatnak az uzsorások a vagyonosodási vizsgálaton

Email Nyomtat PDF

Az adóhivatal nem tartja célravezetőnek Szepessy Zsolt monoki polgármester elképzelését, miszerint külön ügyosztálynak kellene felderítenie az uzsorakölcsönökkel foglalkozókat. (Késő Esti Krónika)

A monoki polgármester szerint az illegális hitelek rengeteg kárt okoznak, főleg hátrányos helyzetűeknek. Szepessy Zsolt a héten nyílt levélben fogalmazta meg javaslatát. Az APEH szóvivője, Bakonyi Ágnes a Krónikának elmondta:
- A polgármester úr meg fogja kapni a levelére a választ, de azért azt látni kell már most, hogy ez egy társadalmi jelenség sajnálatos módon, csak és kizárólag az adóhatóság önmagában ezt a jelenséget nem tudja megszüntetni. El tudom mondani, hogy bizonyára már eddig is és ezentúl is fenn fog akadni a hálónkon olyan ember, aki nagy vagyont halmozott fel, belefut a vagyonosodási vizsgálatba, és ott megállapítást nyer, hogy esetleg ő uzsorakölcsönből szerezte a vagyonát. Arra akarok rámutatni, hogy amit a polgármester úr szeretne, hogy külön akciócsoportokat állítson fel az adóhatóság, erre nincs törvényi és semmilyen felhatalmazása, illetve az állampolgári bejelentéseket is várjuk az ilyen ügyekben. Erre lehetőség van az adóhatóságnál levélben, e-mailen, telefonon, bármilyen módon. Amit polgármester úr kér, az már eleve működik.
Náray Balázs
Forrás: Kossuth Rádió
 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

„Könyvtárba mentem, de honnan indultam?”

Az Emberi Erőforrás Operatív Program „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című országos hatókörű könyvtári projekt EFOP -3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 kódszámú pályázaton belül kerül megvalósításra.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András beszámolója: Amikor a szezon elején úgy döntöttünk, hogy a bajnokságban három csapattal indulunk (NB II, NB III, megyei), az volt a legfőbb célunk, hogy megadjuk a rutinszerzés lehetőségét és játékalkalmat biztosítsunk minden tagunk, főképp a legifjabbak számára – akár az eredményesség rovására is.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  November 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
      1  2  3
  5  6  7  8
11131416
18192223
25262730 


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás