- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. november 21.
csütörtök
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Nemecsek Mádra látogatott

Nemecsek Mádra látogatott

Email Nyomtat PDF

Mád - A Gáspár András-Balázs Ágnes színészházaspár egy hétre gyerekszínházzá alakította át a mádi művelődési házat. Itt folyik ugyanis az ÁSZ Ifjúsági Színjátszó Tábor mádi gyerekek résztvételével.

Azért Mádon, mert az ÁSZ tábor már két éve működik a dorogi művelődési ház felkérésére Pilismaróton. Illetve nem teljesen azért, hanem azért, mert a mádi általános iskola igazgatóhelyettese, Pongráczné Vaszil Ildikó a közelmúltban egy iskolába járt Gáspár Andrással, aki beszélt neki erről a táborról, és felvetődött az ötlet, hogy Mádon is rendezzenek egy ilyet.
Napi nyolc óra

– Egy hét tulajdonképpen nagyon kevés – mondja Gáspár András –, különösen arra, hogy egy színpadkész produkciót betanuljunk. Tőlünk viszont a helyiek elvárják, hogy felmutassunk valamit, így a tábor ideje alatt napi nyolc órában dolgozunk a gyerekekkel. Szerencsére a táborlakók játéknak tekintik az egészet, így a napi nyolc órát nem érzik soknak. Rengeteg dolgot kell belezsúfolnunk a rendelkezésünkre álló időbe – beszédtechnika, színpadi mozgás, helyzetgyakorlatok, próba –, de igyekszünk. A Pál utcai fiúk mai változatát próbáljuk, próbáltuk be, ami egy bejáratott darab, hiszen Balázs Ágival együtt dolgoztuk át a darabot Molnár Ferenc művéből és a budapesti Vörösmarty Gimnáziummal már előadtuk. A kisebbek pedig Sütő András gyerekdarabját adják majd elő vasárnap este hat órától itt a művelődési házban. Valamennyien nagyon izgulunk, hogy sikerüljön az előadás, de hiszem, meg fogunk tudni felelni az elvárásoknak. Hogy lesz-e folytatás? Először derüljön ki, hogy ennek az egy hétnek lesz-e eredménye. Ez a helyieknek is egy próba, nekünk is. A jövőt majd meglátjuk.Harminc gyerek
Pongráczné Vaszil Ildikó
elmondta, a táborban harminc gyerekkel két csoportban foglalkozik a művészházaspár és a helyi iskola tanárai közül is többen segítenek a tábori munkában. A tábor lakói közül valamennyien mádi gyerekek. Egy budapesti diák is bekapcsolódott a munkába, aki jelenleg Mádon nyaral. Ezen kívül a Felvidékről is érkezett egy táborlakó, aki a szüleivel nemrég költözött a határ túloldalára Mádról és amikor csak teheti, visszajár. Természetesen a napi nyolc óra munka mellett kikapcsolódásra is volt és van is lehetőség. Forrás: Észak-Magyarország -bg-
xElőadás

Kalandozások Ihajcsuhajdiában – Sütő András művét színpadra alkalmazta és rendezte: Balázs Ágnes
Az új grund – Molnár Ferenc műve után írta: Balázs Ágnes és Gáspár András. Rendezte: Gáspár András
Az előadás helyszíne és időpontja: Mád, művelődési ház, július 13., 18 óra
 
 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Buffalo Market kézműves, régiség- és zsibvásár

Buffalo Market kézműves, régiség- és zsibvásár a Buffalo Bill étterem melletti vásártéren 2019. november 16-án, szombaton 8-14 óra között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András beszámolója: Amikor a szezon elején úgy döntöttünk, hogy a bajnokságban három csapattal indulunk (NB II, NB III, megyei), az volt a legfőbb célunk, hogy megadjuk a rutinszerzés lehetőségét és játékalkalmat biztosítsunk minden tagunk, főképp a legifjabbak számára – akár az eredményesség rovására is.

További cikkek:

Elismert polgárőrmunka

BUDAPEST. Magasztos, méltóságteljes, az 1956-os hősök emlékéhez méltó díszünnepséget rendezett az Országos Polgárőr Szövetség, melyen a megemlékezés mellett számos polgárőr kapott rangos elismerést.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  November 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
      1  2  3
  5  6  8
1114
181923
2630 


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás