- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. október 19.
szombat
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Petíció badására készül a Szerencsi Kistérségi Társulás

Petíció badására készül a Szerencsi Kistérségi Társulás

Email Nyomtat PDF

Taktaszada, Prügy - A közelmúltban a Taktaközben - Taktaszadán, Prügyön - történt bűnelkövetők elfogása és az azt követő tömeges fellépés a rendőrökkel szemben, valamint a falubeliek közbiztonság érzésének javítása érdekében is fokozott rendőri jelenlétet rendeltek el az illetékesek. 

Gyakran járőröznek az érintett falvakban és a kommandósok is jelen vannak a térségben, hogy tömegverekedés, a békés polgárokat irritáló és félelemben tartó események ismételt bekövetkezését megakadályozzák.

Mint ismert (és arról portálunkon is beszámoltunk): rászoruló és adósságspirálban lévő embereket bírtak rá több taktaközi településen arra, hogy jelzálogkölcsönt vegyenek fel, de az "ügyintézésért" pénzt vettek el, akár erőszakkal is. Akadt, akitől a másfélmilliós hitelből már a bankban félmilliót visszavettek a behajtók.

Taktaharkányban a fenyegetés terhét néhányan nem bírták, és öngyilkosságot követtek el, vonat elé vetették magukat. A rendőrség az öngyilkosságok és a lapunkban megjelent cikkek után két hónapra csapott le Taktaszadán és Prügyön két férfire, akiket zsarolással gyanúsítanak. Nagy valószínűséggel a "kölcsön ügyletintézés" főszereplői lehettek. Amikor a kommandósok elfogták, több száz ismerős, rokon gyűlt össze, hogy kiszabadítsa őket. A 10 kommandóst végül 50 egyenruhás rendőr menekítette ki a szorításból.

Vajtó István, Taktaszada polgármestere munkatársunknak arról beszélt, hogy a térséget és a falu lakóit nyomasztó probléma megoldásának érdekében a Szerencsi Kistérségi Társulás polgármesterei arra készülnek, hogy petíciót nyújtanak be az országgyűlés elnökének. Taktaszadán egyébként a közelmúltban térfigyelő rendszert is üzembe helyeztek, ugyanakkor azt is elvárnák, hogy folyamatosan több rendőr legyen látható az utcán. A faluban egyébként azt beszélik, hogy a rendőrség által elfogott, zsarolással gyanúsított két férfi csak a jéghegy csúcsa, minden falunak megvan a maga "királya", a két település esetében most őket „lekapcsolták”.

Munkatársunk a faluban most azt látta, hogy a kocsma előtt a főtéren csoportosulókat igazoltatták a rendőrök. A sörözgető és idejüket a placcon töltő férfiak ezt kissé zokon vették. Munkatársunk kezében meglátva fényképezőgépet azt mondták: "Na ismét benne leszünk a Kékfényben." Kérdésünkre mindenesetre azt mondták, hogy a faluban nyugalom van, nem hiányzik a sok rendőr.

Forrás: Észak-Magyarország

 

 
 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Pályázati támogatással Rozsnyón

Szerencs Város Önkormányzata 2018 év végén pályázatot nyújtott be a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz, és 1,1 millió forint támogatást nyert el 2019. évre a magyar-magyar testvérvárosi kapcsolatainak ápolására a szlovákia Rozsnyó és az erdélyi Nyárádszereda településekkel.

További cikkek:

Szerencsen a Missziós Kereszt

Szerencsre érkezik a Missziós Kereszt, a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós szimbóluma 2019. október 21-én.

További cikkek:

Fidesz-képviselő: nagy jelentőségű a térségben a PIMCO Kft. szerencsi beruházása

Budapest – Koncz Ferenc, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületének országgyűlési képviselője (Fidesz) szerint a PIMCO Kft. szigetelőanyag-gyártó beruházása nagyon nagy jelentőségű a térségben, mert majdnem kétszáz új munkahelyet és plusz adóbevételt jelent.

További cikkek:

Pótnap a hulladékgyűjtő edényzet átvételére

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az új kommunális hulladékgyűjtő edények kiosztására Szerencs Város Önkormányzata PÓTNAPOT hirdet a következők szerint: 2019. október 21. 08.00-18.00, október 22. 08.00-18.00 óra között.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András szakosztályvezető beszámolója: Sajnálatos módon a szerencsi asztalitenisz-szakosztály NB II-es és megyei csapata is vereséget szenvedett a soron következő meccsükön, örvendetes viszont, hogy születtek szép versenyeredmények az elmúlt időszakban.

További cikkek:

Bűnmegelőzés, és baleset-megelőzés a Szerencsi Csokoládé Fesztivál nulladik napján

A lakosság vagyonbiztonsága, az áldozattá válás elkerülése, és a közlekedésbiztonság érdekében a rendőrség az elmúlt évekhez hasonlóan részt vesz a megye jelentősebb eseményein.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  October 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
   2  3
  7  910
151617
24
2831   


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás