- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. november 19.
kedd
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Petíció badására készül a Szerencsi Kistérségi Társulás

Petíció badására készül a Szerencsi Kistérségi Társulás

Email Nyomtat PDF

Taktaszada, Prügy - A közelmúltban a Taktaközben - Taktaszadán, Prügyön - történt bűnelkövetők elfogása és az azt követő tömeges fellépés a rendőrökkel szemben, valamint a falubeliek közbiztonság érzésének javítása érdekében is fokozott rendőri jelenlétet rendeltek el az illetékesek. 

Gyakran járőröznek az érintett falvakban és a kommandósok is jelen vannak a térségben, hogy tömegverekedés, a békés polgárokat irritáló és félelemben tartó események ismételt bekövetkezését megakadályozzák.

Mint ismert (és arról portálunkon is beszámoltunk): rászoruló és adósságspirálban lévő embereket bírtak rá több taktaközi településen arra, hogy jelzálogkölcsönt vegyenek fel, de az "ügyintézésért" pénzt vettek el, akár erőszakkal is. Akadt, akitől a másfélmilliós hitelből már a bankban félmilliót visszavettek a behajtók.

Taktaharkányban a fenyegetés terhét néhányan nem bírták, és öngyilkosságot követtek el, vonat elé vetették magukat. A rendőrség az öngyilkosságok és a lapunkban megjelent cikkek után két hónapra csapott le Taktaszadán és Prügyön két férfire, akiket zsarolással gyanúsítanak. Nagy valószínűséggel a "kölcsön ügyletintézés" főszereplői lehettek. Amikor a kommandósok elfogták, több száz ismerős, rokon gyűlt össze, hogy kiszabadítsa őket. A 10 kommandóst végül 50 egyenruhás rendőr menekítette ki a szorításból.

Vajtó István, Taktaszada polgármestere munkatársunknak arról beszélt, hogy a térséget és a falu lakóit nyomasztó probléma megoldásának érdekében a Szerencsi Kistérségi Társulás polgármesterei arra készülnek, hogy petíciót nyújtanak be az országgyűlés elnökének. Taktaszadán egyébként a közelmúltban térfigyelő rendszert is üzembe helyeztek, ugyanakkor azt is elvárnák, hogy folyamatosan több rendőr legyen látható az utcán. A faluban egyébként azt beszélik, hogy a rendőrség által elfogott, zsarolással gyanúsított két férfi csak a jéghegy csúcsa, minden falunak megvan a maga "királya", a két település esetében most őket „lekapcsolták”.

Munkatársunk a faluban most azt látta, hogy a kocsma előtt a főtéren csoportosulókat igazoltatták a rendőrök. A sörözgető és idejüket a placcon töltő férfiak ezt kissé zokon vették. Munkatársunk kezében meglátva fényképezőgépet azt mondták: "Na ismét benne leszünk a Kékfényben." Kérdésünkre mindenesetre azt mondták, hogy a faluban nyugalom van, nem hiányzik a sok rendőr.

Forrás: Észak-Magyarország

 

 
 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Buffalo Market kézműves, régiség- és zsibvásár

Buffalo Market kézműves, régiség- és zsibvásár a Buffalo Bill étterem melletti vásártéren 2019. november 16-án, szombaton 8-14 óra között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András beszámolója: Amikor a szezon elején úgy döntöttünk, hogy a bajnokságban három csapattal indulunk (NB II, NB III, megyei), az volt a legfőbb célunk, hogy megadjuk a rutinszerzés lehetőségét és játékalkalmat biztosítsunk minden tagunk, főképp a legifjabbak számára – akár az eredményesség rovására is.

További cikkek:

Elismert polgárőrmunka

BUDAPEST. Magasztos, méltóságteljes, az 1956-os hősök emlékéhez méltó díszünnepséget rendezett az Országos Polgárőr Szövetség, melyen a megemlékezés mellett számos polgárőr kapott rangos elismerést.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  November 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
      1  2  3
  5  6  8
1114
181923
2630 


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás