- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2020. február 18.
kedd
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Petíció badására készül a Szerencsi Kistérségi Társulás

Petíció badására készül a Szerencsi Kistérségi Társulás

Email Nyomtat PDF

Taktaszada, Prügy - A közelmúltban a Taktaközben - Taktaszadán, Prügyön - történt bűnelkövetők elfogása és az azt követő tömeges fellépés a rendőrökkel szemben, valamint a falubeliek közbiztonság érzésének javítása érdekében is fokozott rendőri jelenlétet rendeltek el az illetékesek. 

Gyakran járőröznek az érintett falvakban és a kommandósok is jelen vannak a térségben, hogy tömegverekedés, a békés polgárokat irritáló és félelemben tartó események ismételt bekövetkezését megakadályozzák.

Mint ismert (és arról portálunkon is beszámoltunk): rászoruló és adósságspirálban lévő embereket bírtak rá több taktaközi településen arra, hogy jelzálogkölcsönt vegyenek fel, de az "ügyintézésért" pénzt vettek el, akár erőszakkal is. Akadt, akitől a másfélmilliós hitelből már a bankban félmilliót visszavettek a behajtók.

Taktaharkányban a fenyegetés terhét néhányan nem bírták, és öngyilkosságot követtek el, vonat elé vetették magukat. A rendőrség az öngyilkosságok és a lapunkban megjelent cikkek után két hónapra csapott le Taktaszadán és Prügyön két férfire, akiket zsarolással gyanúsítanak. Nagy valószínűséggel a "kölcsön ügyletintézés" főszereplői lehettek. Amikor a kommandósok elfogták, több száz ismerős, rokon gyűlt össze, hogy kiszabadítsa őket. A 10 kommandóst végül 50 egyenruhás rendőr menekítette ki a szorításból.

Vajtó István, Taktaszada polgármestere munkatársunknak arról beszélt, hogy a térséget és a falu lakóit nyomasztó probléma megoldásának érdekében a Szerencsi Kistérségi Társulás polgármesterei arra készülnek, hogy petíciót nyújtanak be az országgyűlés elnökének. Taktaszadán egyébként a közelmúltban térfigyelő rendszert is üzembe helyeztek, ugyanakkor azt is elvárnák, hogy folyamatosan több rendőr legyen látható az utcán. A faluban egyébként azt beszélik, hogy a rendőrség által elfogott, zsarolással gyanúsított két férfi csak a jéghegy csúcsa, minden falunak megvan a maga "királya", a két település esetében most őket „lekapcsolták”.

Munkatársunk a faluban most azt látta, hogy a kocsma előtt a főtéren csoportosulókat igazoltatták a rendőrök. A sörözgető és idejüket a placcon töltő férfiak ezt kissé zokon vették. Munkatársunk kezében meglátva fényképezőgépet azt mondták: "Na ismét benne leszünk a Kékfényben." Kérdésünkre mindenesetre azt mondták, hogy a faluban nyugalom van, nem hiányzik a sok rendőr.

Forrás: Észak-Magyarország

 

 
 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Folytatódik a kukaosztás

A BMH Nonprofit Kft. – mint Borsod-Abaúj-Zemplén megye hulladékgazdálkodási közszolgáltatója – értesíti az ügyfeleket, hogy azon ingatlanhasználók, akik a 2019. évi osztás alkalmával valamilyen okból kifolyólag nem vették át hulladékgyűjtő edényzetüket, 2020. január 16-át követően a 3900 Szerencs, Eperjes u. 7. szám alatti ügyfélszolgálati irodánál munkanapokon 8.00-16.00 óra között vehetik át.

További cikkek:

A málenkij robot áldozataira emlékeznek

A málenkij robotra hurcolás 75. évfordulója alkalmából a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjához kapcsolódóan rendeznek megemlékezést 2020. február 26-án, szerdán 11 órától Szerencsen a Regionális málenkij robot emlékműnél (Szerencs, vasútállomás).

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Hazai környezetben játszotta az NB II-es, illetve a megyei csapatunk a soron következő meccsét 2020.február 2-án. Köllő András beszámolója:

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  February 2020  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
       1  2
  3  4  5  6  7  9
18192123
242529 

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás