- www.szerencs.hu - Szerencs város honlapja

2019. november 19.
kedd
Szöveg méret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Főoldal Városi rendezvények Árpád-házi Szent Erzsébet emléktáblájának avatása

Árpád-házi Szent Erzsébet emléktáblájának avatása

Email Nyomtat PDF

Árpád-házi Szent Erzsébet születésének 800. évfordulójának alkalmából, és a szegények gyámolítójának tiszteletére állított emléktábla avatására és megkoszorúzására gyűltek össze szerencsi lakosok november 17-én, szombaton a Rákóczi-vár Zempléni Pantheonjában.

Az ünnepséget a Hegyalja Pedagógus Kórus kísérte énekeivel. Az emléktáblát leleplezése után, Tóth László római katolikus plébános szentelte meg, valamint Rónavölgyi Endréné Polgármester Asszony ünnepi gondolataiban foglalta össze Szent Erzsébet cselekedeteinek jelentőségét.
Szent Erzsébet II. András magyar király és merániai Gertrúd lánya volt. Királylány létére odaadó hűséggel a szegények, és Isten szolgálatában élte életét. Mindössze 24 éves volt, amikor 1231-ben, súlyos betegség következtében meghalt.
Lényeges Szent Erzsébet ünnepének üzenete a jelenkor nemzedéke számára:
Felhívja a figyelmünket az összefogás jelentőségére, hogy tudjunk szeretni teljes szívünkből, s segítsünk a szegényeken, mert felelősséggel tartozunk egymásért.
Szent Erzsébet ünnepét 1670-ben vették fel a római naptárba november 19-re, a temetése napjára. 1969-ben ünnepét visszatették november 17-re, halálának napjára.

 

A cikkhez több hozzászólás nem lehetséges.

Buffalo Market kézműves, régiség- és zsibvásár

Buffalo Market kézműves, régiség- és zsibvásár a Buffalo Bill étterem melletti vásártéren 2019. november 16-án, szombaton 8-14 óra között.

További cikkek:

A bizalom jóval nagyobb felelősséggel jár együtt

Szerencsen csak független jelöltek jutottak a képviselő-testületbe. — Nyiri Tibor az előző parlamenti választás után került a szerencsi polgármesteri székbe egy időközi választáson, miután az addigi polgármester, Koncz Ferenc országgyűlési képviselővé választását követően lemondott tisztéről.

További cikkek:

Asztalitenisz

Köllő András beszámolója: Amikor a szezon elején úgy döntöttünk, hogy a bajnokságban három csapattal indulunk (NB II, NB III, megyei), az volt a legfőbb célunk, hogy megadjuk a rutinszerzés lehetőségét és játékalkalmat biztosítsunk minden tagunk, főképp a legifjabbak számára – akár az eredményesség rovására is.

További cikkek:

Elismert polgárőrmunka

BUDAPEST. Magasztos, méltóságteljes, az 1956-os hősök emlékéhez méltó díszünnepséget rendezett az Országos Polgárőr Szövetség, melyen a megemlékezés mellett számos polgárőr kapott rangos elismerést.

További cikkek:

Eseménynaptár

<<  November 2019  >>
 Monday  Tuesday  Wednesday  Thursday  Friday  Saturday  Sunday 
      1  2  3
  5  6  8
1114
181923
2630 


Nyiri Tibor

polgármester
Üzenet küldése

Széchenyi 2020 pályázatok

Testvérvárosaink

GeisenheimHesperingenMalchinNyárádszeredaPodgoraRozsnyóPultusk

Europart 2016-2018

GYERE - Gyermekek Egészsége Program


gyere program_logo


Norway grants

1956-os emlékév

Időjárás